28 Ιαν 2021

Προβληματισμός με την αποχή των ηλικιωμένων από τους εμβολιασμούς στην Κορινθία


Σε ικανοποιητικά επίπεδα μέχρι στιγμής κυμαίνονται τα κρούσματα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του JENNY'S WORLD στην Κορινθία. Τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει σταθερός από 6 έως 10 και παρά την τελευταία εστία που παρουσιάστηκε..
στο δικαστικό μέγαρο Κορίνθου, δείχνουν τα πράγματα ελεγχόμενα. Οι γιατροί περιμένουν να δουν, πώς θα εξελιχθεί ο ιός από το άνοιγμα των καταστημάτων στην Κορινθο, αλλά δηλώνουν πως μέχρι στιγμής υπάρχει μια ελεγχόμενη κατάσταση. 

Προβληματισμός ωστόσο επικρατεί στο θέμα των εμβολιασμών, αφού ως φαίνεται οι περισσότεροι υπεργηροι (από 85 και άνω) δεν προσήλθαν. Δεν κλείστηκαν καν ραντεβού. Αλλά και η επόμενοι από 80 και  άνω δεν σείχνουν ιδιαίτερη προθυμία. Ημερησίως στο νοσοκομείο Κορίνθου γίνονται 50 εμβολιασμοί και περί τους 100 στο Κ.Υ. Κορίνθου. Τα σώματα ασφαλείας αλλά και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έκαναν κανονικά τους εμβολιασμούς. Ιδιαίτερο πρόβλημα δημιουργήθηκε με τους ιδιώτες ιατρούς, όπου η κυβέρνηση για έναν ακατανόητο λόγο είχε κλειδώσει το ΑΜΚΑ τους. 

Όπως και να έχει, οι γιατροί περιμένουν να δουν την προσέλευση των ευπαθών ομάδων, όταν κληθούν, ανεξαρτήτου ηλικίας. Αυτό θα παίξει και βασικό ρόλο,στο πώς θα κινηθεί η πανδημία στην Κορινθία.