25 Ιαν 2021

Γιατί βασανίζουν τους γέροντες της Ερμιονίδας ; Μετά τα 160 χλμ για να εμβολιαστούν σε Άργος και Ναύπλιο τώρα η "κρουαζιέρα" στις Σπέτσες!


 Επιστολή στον πρωθυπουργό έστειλε ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος διαμαρτυρόμενος για την ανατροπή του αρχικού και βασικού σχεδιασμού των εμβολιασμών που προέβλεπε την δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου στην Ερμιονίδα και..

συγκεκριμένα στο Κ..Υ Κρανιδίου. 

Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη και πώς άφησε η κυβέρνηση στην ταλαιπωρία ς γέροντες άνω των 85 ετών να πηγαίνουν στα νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου , διανύοντας μια απόσταση 160 χιλιομέτρων και μάλιστα δυο φορές όπως προκύπτει, αφού το εμβόλιο γίνεται σε δυο δόσεις.

"Είναι προφανές ότι η κατάσταση αυτή αποτρέπει μεγάλο τμήμα της εν λόγω ηλικιακής ομάδας από τον εμβολιασμό, παρότι το επιθυμούν, διότι είναι αδύνατον να μετακινηθούν τόσα χιλιόμετρα λόγω της φυσικής ή παθολογικής τους κατάστασης." επισημαίνει ο δήμαρχος. 

Εκείνο όμως που εντυπωσιάζει είναι πως ο κ. Γεωργόπουλος για το θέμα είχε στείλει επιστολή και στον Υπουργό Υγείας αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση στο αίτημα του για εμβολιαστικό Κέντρο στην Ερμιονίδα. Και να ήταν μόνο αυτό; 

Έγινε προσφάτως γνωστό πως οι ηλικιωμένοι 80 - 84 ετών θα εμβολιάζονται στο Ιατρείο Σπετσών το οποίο στελεχώνεται μόνο από έναν ιατρό και διοικητικά υπάγεται στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου. 

Δηλαδή πλέον θα αναγκάζονται οι κάτοικοι του Δήμου Ερμιονίδας να επιβιβάζονται σε πλοίο για να φτάσουν στο νησί των Σπετσών, προκειμένου να εμβολιαστούν στο Περιφερειακό Ιατρείο Σπετσών από την ιατρό που διοικητικά υπάγεται στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου.

Αυτό είναι πλέον μια εξοργιστική εξέλιξη που δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν κυβερνητικό παράγοντα.Αυτό δεν δείχνει μόνο απαξίωση των ανθρώπων της Ερμιονίδας αλλά αποδεικνύει ανυπαρξία σχεδιασμού για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως η υγεία των πολιτών και η δημιουργία ανοσίας ..Δεν θέλω να φανταστώ πως γίνονται όλα αυτά για να αποτρέψουν τους ηλικιωμένους πολίτες της περιοχής να εμβολιαστούν και να παραιτηθούν από το δικαιωμά τους στη  ζωη!

"Είναι αδιανόητο να μην λειτουργεί Εμβολιαστικό Κέντρο στον Δήμο Ερμιονίδας των 13.500 μόνιμων κατοίκων και να καλούνται άνθρωποι είτε να διανύσουν οδικώς 160 χιλιόμετρα δύο φορές είτε να επιβιβαστούν σε πλοίο και να κάνουν θαλάσσιο ταξίδι προκειμένου να εμβολιαστούν."λέει ο δήμαρχος  στην επιστολή του και πολύ σωστά. Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν θα ακούσει ο πρωθυπουργός...