25 Ιαν 2021

Η ΝΔ και οι διαγραφές- επεγγραφές της. Αδιαφορία λαού στα κομματικά καμώματα!!


Του Νίκου Φλαούνα 

Το γράψε - σβήσε (διέγραψε και ξαναγράψτους) στη Ν. Δ ειναι πάντα μια ενδιαφέρουσα διαδικασία.

Φυσικά ενδιαφέρει μονο τους... ενδιαφερόμενους. Ουτε κάν τα μέλη του κόμματος.

Παρακολουθεί παγερά αδιάφορη η κοινωνία και φυσικά οι ψηφοφόροι, (οι οποίοι ειναι το...ζητούμενο) τις αστείες πολλές φορές διαγραφές μελών, ενω δεν ειναι και λίγες αυτες, που αγγίζουν και ξεπερνούν την γελοιότητα.

Εκει όμως που αποτελεί σημείο αθλιότητας και διασυρμού προσωπικοτήτων ειναι οταν αποφασίζουν (;) να ... ξαναγράψουν αυτούς που έχουν διαγράψει! 

Για να εξηγούμαστε η γελοιότητα και ο διασυρμός προσωπικοτήτων δεν αφορά κατ´ ανάγκη τους διαγραφέντες. Αφορά αυτούς που αποφασίζουν ειτε την διαγραφή, ειτε την επανεγγραφή!

Γιατι τα λέμε αυτα για τη Νεα Δημοκρατία; Γιατι μονο αυτο το κόμμα απασχολεί την κοινή γνώμη με τέτοιου είδους μεθόδους (οι ίδιοι οι ΝΔκράτες θα τις ονόμαζαν σταλινικές)!

Τα αλλα κόμματα έχουν άλλες διαδικασίες η καθόλου όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.


             ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ .... ΣΒΗΣΟΓΡΑΨΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΝΔ

Είδαμε να ασχολείται μερίδα (μικρή) νεοδημοκρατών με τη επανεγγραφή του κ. Σιδέρη απο την Αργολίδα στο κομμα της Ν. Δ. και διάφοροι άλλοι (μη νεοδημοκράτες αλλα περισσότεροι) που άρχισαν να πλάθουν ιστορίες... συνομωσίας και βάλε! Ο κ. Σιδέρης ειχε διαγραφεί απο τη Ν. Δ διότι ΔΕΝ υπάκουσε στις εντολές να παρατηθεί απο την Παράταξη του Περιφερειάρχη τότε ΤΑΤΟΥΛΗ, λίγο πριν τις Περιφερειακές Εκλογές  του 2019! 

Τοτε ειχε απειλήσει η Ν. Δ τους εκλεγμένους ΝΔκράτες με την παράταξη Τατούλη με διαγραφές, αν ΔΕΝ παρετηθούν και ΔΕΝ πολεμήσουν στις επικείμενες εκλογες τον περιφερειάρχη με τη ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ώστε να οφεληθεί ο εκλεκτός του Μητσοτάκη, Παν. Νίκας.

Η συνείδηση όμως πολλών εκλεγμένων ΝΔκρατών με τον Τατούλη ΔΕΝ αποδέχθηκαν αυτη την ανέντιμη και εκβιαστική συμπεριφορά.

Έτσι διαγράφηκαν. Μεταξύ αυτων ηταν οι Σιδέρης, Μπούζα, Πισιμισης , Γκούνης, Τζανετέα (οι οποίοι και επανεξελέγησαν με την ανεξάρτητη παράταξη Τατούλη) καθως και οι Γκίκα, Παπαφωτίου.

Απο αυτούς που ...αποδέχθηκαν την κομματική πίεση-εκβιασμό, περίπου 8-10 άτομα, εκλέχθηκε με τον νυν Περιφερειάρχη Νίκα ...ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ! Ο κ Χρονάς!

Βλέπουμε λοιπον πως ο ΛΑΟΣ, οι ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ, αδιαφορούν πλήρως με τα ...καμώματα των "ηγητόρων" του κόμματος της ΝΔ .

Πως ομως η συγκεκριμένη τυπική επανεγγραφή του κ. Σιδέρη, πήρε διαστάσεις στην Αργολίδα; Καταρχήν το έκανε ο ίδιος θέμα στο fb. Στη συνέχεια άρχισαν κάποιοι να συνδυάζουν ...εξελίξεις περίεργες καθως και πολιτικές προοπτικές ανακαλύπτοντας εσωκομματικούς εχθρούς κλπ, κλπ! Δεν μας ενδιαφέρει το πολιτικό μέλλον του κ. Σιδέρη σ´αυτο το "σημείωμα" και ουτε το τι θα κάνει ο ίδιος με την ...ανανεωμένη εγγραφή του.

Εμείς "σημειώνουμε" απλα το πόσο μακριά απο την κοινωνία και τα ενδιαφέρονται της ειναι ο Αστικός παλαιοκομματικός μηχανισμός της ΝΔ.

Ιδου και αλλα Πελοποννησιακά ευτράπελα των διαγραφών-εγγραφών μελών της ΝΔ.

Ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών, Δ. Καμπόσος  διεγράφη απο τη ΝΔ και επανεξελέγη δήμαρχος με σχεδόν διπλάσιο ποσοστό απο αυτο που πήρε η ΝΔ στο ιδιο εκλογικο σώμα! 

Ο βουλευτής (τοτε) Τατούλης διεγράφη απο τη ΝΔ (επι Καραμανλή) αφου προηγουμένος ειχε ξαναγράψει τον...διεγραμμένο βουλευτή της Κουκοδήμο, προκειμένου να διατηρηθεί η πλειοψηφία της κυβέρνησης στη Βουλή!

Τον Σαμαρά οχι μονο τον ξανάγραψε στη ΝΔ ο Καραμανλής αλλα τον έκανε και ..υπουργό, ενω αργότερα εγινε και Αρχηγός οδηγώντας το κόμμα στην Εξουσία.

                   

                      ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΒΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Ν.Δ

Γιατι όμως εχει αυτη την ...γραφική ιδιαιτερότητα η ΝΔ;

Ολα ξεκινούν με το καταστατικό, που το μονο ρόλο που παιζει ειναι να δίνει δημοκρατικό "άλλοθι" στον εκάστοτε Αρχηγό!

Προεδρική παντοδυναμία, λοιπον στη Νέα Δημοκρατία στο θεμα των διαγραφών. 

Ο Πρόεδρος-Αρχηγός έχει αποκλειστικά στα χέρια του, την πλέον κλασσική δομή αυτού που αποκαλούμε «αστικό κόμμα».

 Ο εκάστοτε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συγκεντρώνει και θεσμικά το μεγαλύτερο μέρος των εξουσιών και μπορεί να προχωρήσει σε διαγραφές που καλείται στην συνέχεια να ολοκληρώσει ο κομματικός μηχανισμός, ενίοτε με συνοπτικές διαδικασίες. 

Στον πρόεδρο του κόμματος αναφέρεται με κάθετη υπαγωγή και η Γραμματεία Πειθαρχικού της Νέας Δημοκατίας. Παρά την ουσιαστική και σχεδόν απόλυτη εξουσία του προέδρου όμως, τηρούνται (η τουλάχιστον... προσπαθούν) οι καταστατικές αρχές.

Έτσι, το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας μας πληροφορεί ότι καποιος απο τα εγγεγραμμένα μέλη, μπορεί να φύγει μόνος του από το κόμμα μια και προβλέπει την «οικειοθελή αποχώρησή του ύστερα από σχετική έγγραφη δήλωσή προς την Κεντρική Διοίκηση του Κόμματος».

 Επίσης αυτοδίκαια κάποιο μέλος τίθεται εκτός κόμματος με δήλωση του ή με πράξη που τυχόν θα κάνει όπως «την εγγραφή του σε άλλο πολιτικό κόμμα, ή με δημόσιες εκδηλώσεις του που αντιστρατεύονται έντονα τις ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του Κόμματος ή προωθούν το ρατσισμό, το μίσος και τη βία ή αμφισβητούν το κράτος δικαίου και το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα». Η διαπίστωση τέτοιων συμπεριφορών είναι δουλειά του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής.  Ο ίδιος επιλαμβάνεται και στην περίπτωση που μέλος του κόμματος καταδικαστεί «αμετάκλητα για κακούργημα ή ατιμωτικό πλημμέλημα» το οποίο δεν διευκρινίζεται. Η Νέα Δημοκρατία παρόλα αυτά διαθέτει και Πειθαρχικό Όργανο το οποίο ασχολείται με πιο «σύνθετες» περιπτώσεις ενώ έχει και την δυνατότητα να προχωρήσει και σε πρόσκαιρη διαγραφή ενός κομματικού μέλους.


Σ. Σ : ειδικα στην Πελοπόννησο οι διαγραφές-επανεγγραφές θα μας διασκεδάσουν πολλές φορές στο...εγγύς μέλλον!