27 Ιουλ 2021

Ολυμπιακοί Αγώνες: "Φρένο" στη Σάκκαρη από τη Svitolina


Σε έναν από τους καλύτερους αγώνες των Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι στιγμής, η Elina Svitolina επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε τη Μαρία Σάκκαρη, που ολοκλήρωσε την καλή της πορεία στον 3ο γύρο του Τόκιο.

Έπειτα από μια συναρπαστική μάχη 2 ωρών και 38 λεπτών, η Elina Svitolina ήταν η τελευταία παίκτρια που πανηγύρισε, επικρατώντας της Μαρίας Σάκκαρη με 5-7, 6-3, 6-4 και εξασφαλίζοντας για δεύτερη συνεχόμενη Ολυμπιάδα την πρόκρισή της στην προημιτελική φάση.

Η Σάκκαρη, η οποία αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της σε Ολυμπιακούς Αγώνες και είχε σήμερα τη δυνατότητα να γίνει η πρώτη Ελληνίδα παίκτρια που φτάνει στα προημιτελικά στο τένις στην ιστορία του θεσμού, πέτυχε 7 άσους και είχε συνολικά 37 winners, 10 περισσότερους από τη Svitolina, είχε όμως και 32 αβίαστα λάθη η Ελληνίδα τενίστρια, έναντι 25 της Ουκρανής.

Και στα τρια σετ η Svitolina ξεκίνησε καλύτερα, όμως η Σάκκαρη κατάφερε να ισορροπήσει και τελικά να επικρατήσει στο πρώτο, στο οποίο επέστρεψε από το 1-4 και με 4 κερδισμένα games στη σειρά προηγήθηκε με 5-4. Ισοφαρίστηκε εκ νέου σε 5-5 και αργότερα χρειάστηκε να σβήσει ένα break point για να αποφύγει το tie-break, αλλά τελικά κράτησε το σερβίς της και κατέκτησε το σετ με 7-5, κερδίζοντας τα 6 από τα 7 τελευταία games του.

Η εξέλιξη αυτή θύμισε σε έναν βαθμό και την πρεμιέρα της Σάκκαρη με την Anett Kontaveit, από την οποία έχανε με 2-5 και έσωσε ένα set point στο 1ο σετ, για να κερδίσει τελικά την Εσθονή με 7-5, 6-2.

Τα πράγματα όμως ήταν διαφορετικά σήμερα, απέναντι σε μια παίκτρια πολύ υψηλής κλάσης, όπως είναι η Svitolina. Η 26χρονη Ουκρανή, Νο.4 στο ταμπλό και Νο.6 στην παγκόσμια κατάταξη, προηγήθηκε με 4-1 και στο 2ο σετ, αυτή τη φορά όμως δεν άφησε πολλά περιθώρια στη Μαρία.

Δεν "έπεσε" αμαχητί πάντως η πρωταθλήτριά μας, που αφού έσβησε διπλό break point στο 1-4, 15-40, μείωσε σε 2-4 και αργότερα είχε και μια ευκαιρία για να επιστρέψει στο σετ, στο 9ο game, αλλά τελικά η Svitolina έσβησε το break point και στο 2ο set point της κράτησε το σερβίς της για το 6-3.

Στο αποφασιστικό σετ η Ουκρανή έκανε ξανά πρώτη το break, για να περάσει μπροστά με 3-1. Η Μαρία κατάφερε να ισοφαρίσει στο 3-3, η χαρά της όμως δεν κράτησε πολύ, αφού η Svitolina με νέο break πέρασε ξανά μπροστά στο 4-3.

Πολύ κρίσιμο ήταν το 8ο game, στο οποίο η Svitolina στάθηκε στο ύψος της, έσβησε 2 break points και κράτησε το σερβίς της για να περάσει μπροστά με 5-3. Αυτή έμελλε να είναι η τελευταία ευκαιρία της Σάκκαρη να επιστρέψει στο παιχνίδι, αφού η Ουκρανή με love service game διαμόρφωσε το τελικό 6-4 στο 3ο σετ και ολοκλήρωσε τον θρίαμβό της έπειτα από 2 ώρες και 38 λεπτά αγώνα, στο κεντρικό court του Ariake Tennis Park.

Για 2η φορά στην καριέρα της κέρδισε τη Σάκκαρη η Svitolina, που ισοφάρισε στα μεταξύ τους παιχνίδια σε 2-2 νίκες. Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει την Camila Giorgi, που πήρε μια πολύ μεγάλη πρόκριση επί της Karolina Pliskova, με 6-4, 6-2.

Όσο για τη Σάκκαρη, οι πρώτοι της Ολυμπιακοί Αγώνες δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, αφού θα παίξει και στο μικτό διπλό, μαζί με τον Στέφανο Τσιτσιπά. Αύριο θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της σ' αυτό το ταμπλό και στον πρώτο τους αγώνα οι δυο εκπρόσωποι του ελληνικού τένις θα αντιμετωπίσουν τους Καναδούς Gabriela Dabrowski και Felix Auger-Aliassime.


ΠΗΓΗ: tennisnews.gr