29 Ιουλ 2021

Με παρέμβαση Δήμα παραχωρείται η Περιφερειακή Αγορά Λεχαίου στο Δήμο Κορινθίων - Προσεχώς Βιοτεχνικό Πάρκο (βίντεο)


Μετά από τόσα χρόνια απραξίας και κενών πολιτικών υποσχέσεων σήμερα φαίνεται πως κάτι καινούργιο υπάρχει στην αξιοποίηση της Περιφερειακής Αγοράς Λεχαίου με την ουσιαστική παρέμβαση του Χρίστου Δήμα. 

Σήμερα ανακοινώθηκε η  παραχώρηση έκτασης 120.000μ2 της Περιφερειακής Αγοράς Λεχαίου από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στον..

Δήμο Κορινθίων για την δημιουργία Βιοτεχνικού πάρκου.

Η συμβολή και βοήθεια του υφυπουργού Τεχνολογίας και Έρευνας Χρίστου Δήμα  υπήρξε καθοριστική για την παραχώρηση αλλά και για τον σχεδιασμό του πάρκου το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα δώσει στην περιοχή και το δήμο 2.000 θέσεις εργασίας. 

Ωστόσο στις δηλώσεις του ο υπουργός εμφανίστηκε εξαιρετικά φειδωλός, τονίζοντας πως ο στόχος της δημιουργίας Βιοτεχνικού Πάρκου  είναι μακροπρόθεσμος .Με λίγα λόγια ο Δήμας άνοιξε τον δρόμο που τόσα χρόνια ήταν κλειστός. Και αυτή είναι μια μεγάλη  δική του επιτυχία. 

«Σήμερα κάναμε ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα» σημείωσε ο υπουργός.  «Πριν από ένα χρόνο ξεκινήσαμε συζητήσεις με επιφανείς επιχειρηματίες για το ενδεχόμενο δημιουργίας Τεχνολογικού πάρκου στον χώρο της περιφερειακής αγοράς Λεχαίου. Μελετήσαμε κατόπιν με τον Δήμαρχο το σχέδιο υλοποίησης και σήμερα ανακοινώνουμε την παραχώρηση της έκτασης, ένα αίτημα ετών του δήμου Κορινθίων. " είπε ο Υπουργός ανακοινώνοντας πως ήδη το ενδιαφέρον είναι υπαρκτό τόσο από επιχειρήσεις εντός Ελλάδος όσο και από επιχειρήσεις του Εξωτερικού. Ο κ. Δήμας γράφοντας για το θέμα στο χρονολόγιό του αναφέρθηκε και στην σημαντική συμβολή του Βαγγέλη Μανδρέκα.

τζ.Σουκ.