30 Ιουλ 2021

Το "κρυφό" σχέδιο της κυβέρνησης για το φυσικό αέριο


Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και από την ενημέρωση που μας παρέχει μέσω της ιστοσελίδας του, μαθαίνουμε πως το φυσικο αέριο θα φθάσει οπωσδήποτε σε Άργος, Ναύπλιο, Σπάρτη και Καλαμάτα.Και επίσης μαθαίνουμε και ειλικρινά τα "χάνουμε" όταν  σημειώνει πως " αυτό αποτελεί..

δέσμευση της κυβέρνησης που δεν την έχει ακόμα διατυπώσει (την δεσμευση) αλλά θα την δημοσιοποιήσει(την δέσμευση) το φθινόπωρο"!!

Κατά τα λοιπά, ο Περιφερειάρχης "κούνησε" τα 20 χιλιάδες ευρώ με τον γνωστό τρόπο  ελληνοαμερικανού "πάμπλουτου"  θείου της δεκαετίας του '60 και δήλωσε για μια ακόμα φορά πως αν δεν γίνουν αυτά που λέει δεν θα τα δώσει σε κανέναν και θα πάνε σε άλλα έργα.(Αν ήταν ελληνική ταινία θα πήγαιναν στο φιλόπτωχο ταμείο.)

Και επειδή όλο αυτό μοιάζει με ασπρόμαυρη κωμωδία ας μας εξηγήσει κάποιος κυβερνητικός, έστω, ποιες είναι επιτέλους αυτές οι προθέσεις της κυβέρνησης; Να πληρώνουν οι Κορίνθιοι και οι Τριπολίτες και όχι οι υπόλοιποι; 

Ας μας εξηγήσει κάποιος κυβερνητικός πότε δεσμεύθηκε η κυβέρνηση;

 Πριν ή μετά την υπογραφή με τον ιδιώτη για τον δημόσιο χαρακτήρα της σύνδεσης του φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο. Γιατί εδώ πια θα τρελαθούμε εντελώς , έχει και καύσωνα!

Τζ. Σουκ. 

Σας παραθέτουμε την ενημέρωση της Περιφέρειας:

 Το φυσικό αέριο θα φθάσει οπωσδήποτε και στα αστικά κέντρα Αργους, Ναυπλίου, Σπάρτης και Καλαμάτας, καθώς αυτό αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης -με την σχετική αναγγελία να γίνεται μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο.

Αυτό γνωστοποιήθηκε μετά τη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε χθες, στην Αθήνα, με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης επανέλαβε εμφατικά και με κατηγορηματικό τρόπο ότι η πίστωση των 20.000.000 ευρώ -την οποία η περιφερειακή Αρχή διασφάλισε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά την διαπραγμάτευση για την αναθεώρηση του ΠΕΠ Πελοποννήσου- προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για τη δαπάνη της επέκτασης των αγωγών του κεντρικού δικτύου μεταφοράς, με την προοπτική οι ίδιοι αγωγοί στο μέλλον να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά υδρογόνου.

“Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, το εν λόγω κονδύλιο θα μεταφερθεί σε άλλον άξονα” τόνισε ο Π. Νίκας.