7 Ιουν 2021

Η άγνωστη Δημοκρατική ιδεολογική "πηγή" του κ. Νίκα και οι ..."περιττοί" Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες!



Του Νίκου Φλαούνα

Μας εχει συνηθίσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σε αυταρχικές δηλώσεις και πράξεις. Με επιείκεια οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις (ακόμη και δικοί του συμβουλοι), τον εχουν χαρακτηρίσει ποικιλοτρόπως για την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του...!Ειναι πλέον αδύνατον να παρακολουθήσει κάποιος σοβαρά και να προσεγγίσει την ιδεολογική "πηγή" των λόγων του και των πράξεών του!


Μας εχει ζαλίσει με την απέχθεια του στο εκλογικό σύστημα με την απλή αναλογική!


Μας εχει τρελάνει με την ... ιδεολογική του άποψη, σύμφωνα με την οποία δεν ειναι δυνατόν να ...μιλάνε στο Π. Σ όλες οι εκλεγμένες Παρατάξεις και να εχουν άποψη, αφου στο τέλος ο ΙΔΙΟΣ θα αποφασίσει και θα γίνει αυτο που ο ΙΔΙΟΣ θέλει.


Ειναι χάσιμο χρόνου, εχει πει!


Το ιδιο εχει πει και για μέλη της παραταξής του, τα οποία εχει τοποθετήσει σε θέσεις ευθύνης. Για τον κ. Νίκα δεν εχει σημασία η θέση στην οποία τους τοποθέτησε. Σημασία εχει να κάνουν οτι τους λεει δίχως να εχουν δική τους άποψη...!


Επειδή προφανώς δεν τον καταλαβαίνουν αυτοι που ...αυτοαποκαλούνται (για τον κ. Νίκα) ...δημοκράτες, έσπασε κάθε ρεκόρ ...αυταρχικής ιδεολογίας ! 


Θέλει και να θεσμοθετηθεί η ...δημοκρατια Του! Προφανώς θέλει να "συνετίσει" και δικούς του, οι οποίοι επιμένουν σε άλλες απόψεις απο αυτες του Περιφερειάρχη. Μερικοί άρχισαν και να παραιτούνται απο την παραταξή του, με μόνη διαφορά (απ´ αυτόν) τις...ιδέες του. Τις πολιτικές ντέ! 


Επειδή λοιπόν δεν μπορεί να πείσει τους... άλλους (αυτούς που έχουν πάρει τον κακό τον δρόμο της δημοκρατίας) ζήτησε απο τον καθαρόαιμο Βορίδη και την Κυβέρνηση Μητσοτάκη να καταργήσει τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες και συμφώνησε να μειωθούν και οι συμβουλοι που εκλέγονται απο τον λαό!


Προφανώς θα θέλει την δουλειά των Θεματικών θα την αναλάβει ο ίδιος (αφου έτσι κι αλλιώς αυτός αποφασίζει και κάθε συζήτηση στο Π. Σ ειναι περιττή και χάσιμο χρόνου) η θα την αναθέσει σε...πρόθυμους με μισθό, έστω και αν εχουν εκλεγεί με άλλες παρατάξεις.


Ξέρει... αυτός!


Δείτε το τι είπε στη Βουλή ως εκπρόσωπος των Περιφερειαρχών όπως διαβάσαμε σε δημοσίευμα


"....να μειωθούν η να καταργηθεί ο θεσμός των θεματικών αντιπεριφερειαρχών και να διατηρηθούν μόνο οι χωρικοί ζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου από τον υπουργό Εσωτερικών! Αυτό προκύπτει από τα πρακτικά της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, στην οποία ο κ. Νίκας συμμετείχε ως πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών Ελλάδας).


Συγκεκριμένα, ο κ. Νίκας κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 24 Μαΐου, με θέμα την «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών» σημείωσε: 


«Όσον αφορά τους Αντιπεριφερειάρχες ως όργανα διοίκησης, θα ήθελα να σας πω το εξής: Έχουμε έναν μεγάλο αριθμό Αντιπεριφερειαρχών. Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να έχουμε και λιγότερους, δηλαδή, να συρρικνωθεί το κόστος της πολιτικής εκπροσώπησης. Το όργανο διοίκησης πρέπει να είναι ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης και εκεί να σταματήσουμε. Όχι, θεματικοί αντιπεριφερειάρχες».


ΙΔΟΥ λοιπόν οι νέες δημοκρατικές απόψεις του κ. Νίκα.


Το κάνει για οικονομία, είπε. Τοτε γιατι πληρώνει όσους προσεγγίζει απο άλλες παρατάξεις;


Αν δεν τους θέλει τους "περιττούς" Θεματικούς, τι ειναι αυτο που τον κάνει να τους κρατά αυτούς που εχει; Θέλει Νόμο για κατι τέτοιο;


Φυσικά ηταν περιττό να ζητήσει για όσα είπε στη Βουλή και την άποψη των άλλων παρατάξεων στο Περιφερεικό Συμβούλιο. Είπαμε ειναι χάσιμο χρόνου. Αφου ΑΥΤΟΣ αποφασίζει και...διατάσσει!


ΑΣΧΕΤΟ μεν, αλλα μια που το θυμήθηκα το γράφω.



"...Τα εγκαίνια της πρώτης «Συμβουλευτικής» έγιναν στις 22/1/1971 -πώς αλλιώς;- με ομιλία του Παπαδόπουλου, που εξήγησε καταλεπτώς στους συγκεντρωμένους τα καθήκοντά τους: «Δεν είσθε εδώ διά να εκφράσετε προσωπικήν άποψιν. Δεν είσθε εδώ διά να εκφράσετε άποψιν ομάδος της κοινωνίας. Δεν είσθε εδώ διά να εκφράσετε θέσεις του πληθυσμού της περιοχής την οποίαν αντιπροσωπεύετε. Είσθε εδώ διά να παρουσιάσετε μόνον την αίσθησιν της ψυχολογίας των μαζών εις τας αντιστοίχους ομάδας ή περιοχάς, φροντίζοντες αντιστοίχως την εξ αντικειμένου εκφραζομένην υφ’ υμών θέσιν επί των νομοθετημάτων. [...] Μη ομιλείτε αν δεν έχητε να είπητε κάτι το νέον. Μη ομιλείτε διά να ομιλήσητε. Μη ομιλείτε περισσότερον απ’ όσον απαιτείται» («Ελεύθερος Κόσμος», 23/1/1971)...."