22 Ιουν 2021

Με κάθε σεβασμό πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Ι. Εικόνας της Παναγίας "Παραμυθίας" και η έξοδος του Ι. Λειψάνου του Αποστόλου Παύλου


Στο πλαίσιο των εορταστικών Εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Απ. Παύλου
υπό τον τίτλο: «ΙΕ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2021», με την παρουσία σύμπαντος του Ι. Κλήρου, των Μοναχικών Αδελφοτήτων της Ι. Μητροπολης Κορίνθου  και με την συρροή πιστών , που τηρούσαν τα υγειονομικά μέτρα, πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας,  η υποδοχή.. της Ι. Εικόνας της Παναγίας «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ», αντιγράφου εκ της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, από το Μητροπολιτικό Παρεκκλησίο της Αγίας Φωτεινής, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου, στην Κόρινθο.







Μετά το πέρας της υποδοχής της Ι. Εικόνας στα προπύλαια του Ι. Καθεδρικού Ναού από τον Σεβ. Μητροπολίτη Διονύσιο και τον Θεοφιλέστατο Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως  Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο, κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιότατος  δεν παρέλειψε  να ευχηθεί και υπέρ της ταχείας αναρρώσεως και της πλήρους αποκαταστάσεως της υγείας του αγίου Καθηγουμένου της Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ του και δωρητού της Ι. Εικόνος, ακολούθησε, εντός του Ι. Ναού, η «έξοδος» του Ι. Λειψάνου του Αγίου Αποστόλου Παύλου, του αποτεθησαυρισμένου από του έτους 2011 στον Ι. Ναό, η λιτάνευση και η «ενθρόνιση» του στον καθορισμένο τόπο, στο κέντρο του Ι. Ναού, ενώ εψάλετο η ειδική Ι. Ακολουθία. 







Αμέσως μετά την «ενθρόνιση» τελέσθηκε, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Διονυσίου και συμμετεχόντων των Ιερέων των πόλεων Κορίνθου και Λουτρακίου, η καθιερωμένη Ι. Αγρυπνία,  προς τιμήν πάντων των εν Κορινθία διαλαμψάντων Αγίων. Το εόρτιο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου για τα  «ΙΕ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2021» ανέγνωσε ο Ιεροκήρυκας  της Ι. Μητροπόλεως  Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος.