6 Μαΐ 2021

Ο Α. Λοβέρδος κάνει δύσκολη τη ζωή της Φ. Γεννηματά


Άννα Γκρίτζη

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος κάνει δυναμική προεκλογική καμπάνια, αγνοώντας την επιθυμία της Φ. Γεννηματά να τηρηθεί εσωκομματική ηρεμία και να μην αρχίσει η...


αντιπαράθεση μεταξύ επίδοξων αρχηγών πριν από το φθινόπωρο.

Παρόλο που ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης απέχει εντελώς από τα εσωκομματικά και παρόλο που άλλη υποψηφιότητα (πχ. Χάρης Καστανίδης) δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, ο Α. Λοβέρδος κινείται σαν να έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή ηγεσία από τη βάση, που, κανονικά, θα γίνει τον προσεχή Νοέμβριο.

Τρία είναι τα βασικά του χαρτιά:

*   Επιστροφή στις ρίζες του ΠΑΣΟΚ.

*   Κυβερνησιμότητα/συμμετοχή στη νομή της εξουσίας.

*   ΑντιΣΥΡΙΖΑ μένος.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ήταν πολύ ξεκάθαρος: «Το φθινόπωρο θα έχουμε αλλαγές στο ΚΙΝΑΛ. Οι αλλαγές αυτές θα έχουν τέτοιο χαρακτήρα, ώστε να γίνουμε κόμμα εξουσίας. Το ΚΙΝΑΛ θα ξαναγίνει ΠΑΣΟΚ και αυτή θα είναι η δική μου πρόταση. Προφανώς, σε αυτή την κούρσα αλλαγών θα μπω μπροστά. Δεν θα κάνω πίσω, ούτε για να πάρω φόρα. Είμαι αποφασισμένος».

Με την ευκαιρία εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την ήττα του Π. Ιγκλέσιας στην Ισπανία μιλώντας για ήττα του ψέματος και της δημαγωγίας και κάνοντας συνδέσεις με τον Αλ. Τσίπρα και το μέλλον του.

Πολλά θα φανούν, από το πώς θα σταθεί ο ίδιος απέναντι στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη για εργασιακά. Μέχρι στιγμής σιωπά, παρόλο που η Φ. Γεννηματά κρατά πολύ μαχητική στάση και είναι πολύ σκληρή στην κριτική της προς την κυβέρνηση.

Δοκιμασία εσωκομματικών ισορροπιών θα είναι και το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο, που θα ψηφιστεί μέχρι το τέλος του μήνα, με την Φ. Γεννηματά να έχει εκφραστεί αρνητικά και τον Α. Λοβέρδο να είναι ένθερμος υποστηρικτής της συνεπιμέλειας.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ μιλώντας με στελέχη του κόμματός του σε όλη την επικράτεια δεν κρύβει (σύμφωνα με πληροφορίες) την πρόθεσή του, να τους επαναφέρει στην εξουσία. Φυσικά μιλά για υπερδιπλασιασμό του εκλογικού ποσοστού, αλλά όλοι καταλαβαίνουν, ότι το ενδιαφέρον του για συμμετοχή στη διακυβέρνηση είναι επί της αρχής και αν βελτιωθούν τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ ακόμη καλύτερα.

Η προσήλωσή του στο όνομα και τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ γίνεται όλο και πιο έντονη, χωρίς πάντως να έχει ξεκαθαρίσει, πώς θα λύσει το πρόβλημα με το ΑΦΜ λόγω της υπερχρέωσης του κόμματος.

Σε επίσκεψή του στις Φιλιάτες Θεσπρωτίας και τα γραφεία της Τοπικής Δημοτικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή φωτογραφήθηκε με το τοπικό στέλεχος, που συντηρεί με έξοδά του τα  γραφεία.

Και έκανε μια ανάρτηση γεμάτη νοσταλγία στα social media: «Με αφορμή ένα επαγγελματικό δικηγορικό ραντεβού στην περιοχή βρήκα σήμερα την ευκαιρία να επισκεφτώ τους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, για να συναντηθώ με τον φίλο και συναγωνιστή Παναγιώτη Τζοβάρα, που με δικά του έξοδα συντηρεί τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ της τοπικής δημοτικής οργάνωσης. Φωτογραφήθηκα μαζί του και από τους Φιλιάτες στέλνω διπλό μήνυμα: Τιμή και ευγνωμοσύνη σε όλους όσοι στήριξαν, υποστήριξαν και κράτησαν όρθιο το ΠΑΣΟΚ. Υπόσχεση να ανοίξουμε σε όλη την Ελλάδα ξανά τα γραφεία της παράταξης και να στήσουμε ξανά τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ παντού. #Andreas».


tvxs.gr