4 Μαΐ 2021

Εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς φέτος σε δυο δόσεις

 


Με απεργίες και συγκεντρώσεις τα συνδικάτα συμμετέχουν σήμερα, Τρίτη, στον εορτασμό της Eργατικής Πρωτομαγιάς δίνοντας έμφαση στο εργασιακό νομοσχέδιο για το οποίο εκφράζουν την αντίθεσή τους. Φέτος η Εργατική Πρωτομαγιά θα γιορταστεί σε δύο δόσεις: η επίσημη αργία και η απεργία της ΓΣΕΕ μεταφέρθηκαν..

για σήμερα Τρίτη 4 Μαΐου αφού η 1η Μάη φέτος έπεφτε Μεγάλο Σάββατο, ενώ η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, το ΠΑΜΕ, ομοσπονδίες, πρωτοβάθμια σωματεία καλούν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 6 Μάη. Την απεργία στις 6 Μάη στηρίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, το ΜΕΡΑ25 και η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.

Έτσι σήμερα η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της πραγματοποιεί 24ωρη απεργία για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Απεργούν επίσης τα Μέσα Ενημέρωσης, ενώ στάσεις εργασίας πραγματοποιούνται και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 

Επιπλέον, σήμερα δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια λεωφορείων που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του σιδηροδρομικού δικτύου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ. Κανονικά θα πραγματοποιούν δρομολόγια τα τρόλεϊ και ο ηλεκτρικός (γραμμή 1 Μετρό).