30 Απρ 2021

Europa League: η Γιουνάιτεντ είναι ήδη στον τελικό, όλα ανοιχτά στο Βιγιαρεάλ-Άρσεναλ


Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με φόρα για την κατάκτηση του Europa League. Η ομάδα του Σόλσκιερ ήταν απλά καταιγιστική στο δεύτερο ημίχρονο του ημιτελικού με τη Ρόμα κι έφτασε στο επιβλητικό 6-2 κάνοντας άλμα πρόκρισης στον τελικό του Europa League.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» μπήκαν μπροστά στο 9’ με τον Μπρούνο Φερνάντες, όμως οι Ιταλοί το ανέτρεψαν με Πελεγκρίνι (15’ πέναλτι) και Τζέκο (34’), παρότι είχαν 3 αναγκαστικές αλλαγές στο πρώτο μέρος.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν παράσταση για ένα ρόλο, με τους Άγγλους να κυριαρχούν απόλυτα, με τους απολαυστικούς Φερνάντες και Καβάνι να την καθοδηγούν μαεστρικά.

Στο έτερο ζευγάρι η Βιγιαρεάλ του Ουνάι Έμερι θα πάει στο Λονδίνο να παίξει με την (πρώην ομάδα του Ισπανού τεχνικού) Άρσεναλ έχοντας σκορ προς υπεράσπιση μετά το 2-1 που πήρε στο «Μαδριγάλ».

Οι Ίβηρες προηγήθηκαν νωρίς με τον Τριγκέρος (5') έπειτα από προσπάθεια του Τσουκβουέζε και διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Αλμπιόλ (29') μετά από κόρνερ και πρώτη επαφή του Ζεράρ Μορένο.

Οι «κανονιέρηδες» του Αρτέτα έμοιαζαν ανήμποροι ν' αντιδράσουν και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 57' έμειναν δέκα λόγω αποβολής του Θεμπάγιος.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα μείωσαν με πέναλτι του Πεπέ (74') μετά το μαρκάρισμα του Τριγκέρος στον Σακά, ο οποίος κέρδισε και τη 2η κίτρινη του Καπουέ επαναφέροντας την αριθμητική ισορροπία (80').

Μάλιστα, στο φινάλε ο Ρούλι απέτρεψε το 2-2 του Ομπαμεγιάνγκ και όλα θα κριθούν στο Λονδίνο.

Τα αποτελέσματα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ρόμα 6-2

(9', 71' πεν. Μπρούνο Φερνάντες, 48', 64' Kαβάνι, 74' Πογκμπά, 87' Γκρίνγουντ - 15' πεν. Πελεγκρίνι, 35' Ντζέκο)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γουαν Μπισακά, Λίντελεφ, Μαγκουάιρ, Σο, Μακτόμινεϊ, Φρεντ (83' Μάτιτς), Ράσφορντ (75' Γκρίνγουντ), Φερνάντες (89' Μάτα), Πογκμπά, Καβάνι

Ρόμα: Λόπεθ (28' λ.τ. Μιράντε), Σμόλινγκ, Κριστάντε, Ιμπάνιεζ, Κάρσντορπ, Ντιαβαρά, Βερετού (5' λ.τ. Βιγιάρ), Σπινατσόλα (λ. τρ. 38' Μπρούνο Πέρες), Πελεγκρίνι, Ντζέκο, Μχιταργιάν


Βιγιαρεάλ - Άρσεναλ 2-1

(5' Τριγκέρος, 29' Αλμπιόλ - 74' πεν. Πεπέ)

Βιγιαρεάλ: Ρούλι, Φόιθ (λ.τρ. 70' Μάριο Γκασπάρ), Αλπιόλ, Π. Τόρρες, Πεντράθα, Παρέχο, Κάπου, Τριγκέρος (81' Μόι Γκόμεθ), Μορένο (80' Πεντράθα), Αλκάθερ (46' Κοκλέν), Τσουκβουέζε

Άρσεναλ: Λένο, Μάρι, Χόλντινγκ, Τσάμπερς, Σακά (85' Ομπαμεγιάνγκ), Τζάκα, Παρτέι, Θεμπάγιος, Σμιθ Ρόου (95' Ελνένι), Έντεγκαρντ (63' Μαρτινέλι), Πεπέ (95' Γουίλιαμ)


Επαναληπτικοί

Πέμπτη 6/5

*   22:00 Άρσεναλ - Βιγιαρεάλ

*   22:00 Ρόμα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ