17 Απρ 2021

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Διώρυγα και το "άστοχο" σχόλιο που φανέρωσε την έλλειψη ενημέρωσής του(ΒΙΝΤΕΟ)


Tην Κορινθία επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος – μεταξύ άλλων – από τους υφυπουργούς Ερευνας – Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος – Ενέργειας, Χρίστο Δήμα και Νίκο Ταγαρά. Η είδηση της ημέρας, είναι σαφώς η επίσημη τοποθέτηση πως η Διώρυγα Κορίνθου θα παραμείνει..

κλειστή το καλοκαίρι και για τον επόμενο χρόνο, κάτι που ουσιαστικά επαληθεύει τους φόβους που υπήρχαν για μεγάλη τουριστική “ζημιά”.

Ερχόμενος στα γραφεία της Διώρυγας, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για όλες τις ενέργειες που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν, με στόχο την ταχεία αποκατάσταση της μεγάλης ζημιάς που έχει προκληθεί στα πρανή, από τις κατολισθήσεις τα τελευταία χρόνια.

Οπως υπογραμμίστηκε, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες, σε περίπου 5-6 μήνες θα ξεκινήσουν πρόδρομες εργασίες ώστε να επιταχυνθεί το έργο, ενώ στο τέλος του χρόνου θα προκηρυχθεί το κυρίως έργο, το οποίο σύμφωνα με τον προγραμματισμό που ανακοινώθηκε, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2022.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ρώτησε το πότε θα κλείσει η Διώρυγα, ενώ εδώ και αρκετό καιρό η Διώρυγα παραμένει κλειστή και μάλιστα, η αποκατάσταση της ζημιάς έχει χαρακτηριστεί ως “έργο εθνικής σημασίας”.


K.life.gr 

Σημείωση: Για την έλλειψη ενημέρωσης του πρωθυπουργού, πως η Διώρυγα είναι ήδη κλειστή  αντιλαμβάνεται κανείς πως ευθύνονται και οι σύμβουλοι, συνεργάτες και η Περιφέρεια. Διότι γνωρίζουμε πώς οργανώνονται αυτές οι επισκέψεις.. Υποτιμήθηκε η επίσκεψη στην Διώρυγα από κάποιους , δεν έδωσαν την σωστη διάσταση και φυσικά δεν είχε μάθει ποτέ ο ίδιος ο πρωθυπουργός πως έκλεισε η Διώρυγα, με αποτέλεσμα να εκτεθεί  όταν φάνηκε να μην γνωρίζει πως το κανάλι είναι εδώ και μήνες κλειστό, με εργαζόμενους στην ανασφάλεια και βεβαίως την οικονομία της ΑΕΔΙΚ σε μαρασμό.Αυτό πολιτικά είναι τραγικό.

Τζ. Σουκαρά