2 Μαρ 2021

Υπομονή και μαζικούς εμβολιασμούς από τον Απρίλιο υπόσχεται ο Μητσοτάκης


Τη στιγμή που ο αριθμός των νεκρών από την πανδημία έχει ξεπεράσει τους 6.500 και ο αριθμός των διασωληνωμένων ξεπερνά τους 420, ενώ ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε, πως ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο έφτασε στον...

αριθμό των 2.453, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν μια ακόμα «μεγάλη προσπάθεια» και υποστήριξε, πως από τον Απρίλιο θα υπάρξουν μαζικοί εμβολιασμοί.

Επισκεπτόμενος το νοσοκομείο «Σωτηρία», ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε για μια ακόμη φορά από τους πολίτες, να κάνουν «μεγάλη προσπάθεια» για την καταπολέμηση της πανδημίας, παρά το ότι ο αριθμός των νεκρών των διασωληνωμένων και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξάνονται. Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 23 ακόμα θάνατοι, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 6.557, οι δισωληνωμένοι έφτασαν τους 422, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν 2.353.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός «ξέχασε» τη δέσμευσή του για ενίσχυση του ΕΣΥ και ζήτησε για ακόμη μια φορά από τους πολίτες, να κάνουν «μεγάλη προσπάθεια» για την καταπολέμηση της πανδημίας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

«Αυτό που βλέπουμε τώρα και πρέπει να εξηγήσουμε και στους πολίτες, είναι ότι τα καινούργια στελέχη του ιού (οι μεταλλάξεις, οι λεγόμενες βρετανικές μεταλλάξεις) κάνουν τον ιό πιο μεταδοτικό. Αυτό εξηγεί και την απότομη αύξηση των κρουσμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε πάρει μέτρα προστασίας και βρισκόμαστε ουσιαστικά σε lockdon στην Αττική εδώ και κάποιες εβδομάδες. Και ευτυχώς που το κάναμε, διότι αν δεν το είχαμε κάνει, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα.

Να θυμόμαστε πάντα, ότι ο ιός καραδοκεί παντού, έτσι δεν είναι; Βλέπετε εσείς περιστατικά (και είναι σημαντικό να το λέμε αυτό), έχουμε περιστατικά νέων ανθρώπων χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Μας αιφνιδιάζει αυτός ο ιός, γι’ αυτό η προσοχή πρέπει να είναι η μέγιστη. Μέχρι να εμβολιαστούν τουλάχιστον οι συμπολίτες μας, για να χτίσουμε το τείχος ανοσίας, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω, από αυτά τα οποία μας έχετε πει εσείς, ότι πρέπει να κάνουμε και είναι αποτελεσματικά».

Παράλληλα, δεσμεύθηκε για μαζικούς εμβολιασμούς από τον Απρίλιο προς την  επικεφαλής της νέας ΜΕΘ, λέγοντας πως από τον Απρίλιο η διαθεσιμότητα των εμβολίων θα αυξηθεί σημαντικά και για το λόγο αυτό «θα μπορούμε να προχωράμε και πολύ πιο γρήγορα».