2 Φεβ 2021

Παπακυριάκος - Γκιολής : Όταν η συνεργασία "πάει ρολόϊ" και κάνει έργα!


Η αλήθεια είναι πως Αννίβας Παπακυριάκος και Τάσος Γκιολής
συνεργάζονται άψογα.Πέρα από τις εκατέρωθεν δηλώσεις συμπάθειας και συνεργασίας  ,αυτό φαίνεται με τις ανακοινώσεις ,τις  ενάρξεις, τον σχεδιασμό  αλλά και περάτωση πολλών έργων. Σε αυτό βοηθά βέβαια ο "έτοιμος" Αννίβας και ο σχεδιασμός του που πλέον.. δεν βρίσκεται μόνο σε εξέλιξη αλλά σε πλήρη εφαρμογή και υλοποίηση. Για τον αντιπεριφερειάρχη Γκιολή έχουμε ασκήσει κριτική, πολλές φορές και σκληρή. Όχι όμως κακοπροαίρετη. Γι αυτό και θα του αναγνωρίσουμε πως είναι πάντα πρόθυμος για δράση, αλλά πολλές φορές ο στόχος δεν είναι πάντα ξεκάθαρος και επομένως πιο πολύ αυτό που ανακοινώνει μοιάζει με επικoινωνία στα social media και όχι αναφορά σε  έργο ουσίας.

Εδώ όμως έχει πεδίο δόξης λαμπρό να προσφέρει ..Και επειδή έχει βρει κωδικούς επικοινωνίας με τον δήμαρχο Βέλου Βόχας, όλα δείχνουν πως αυτή την 4ετία θα έχουμε έργα σημαντικά στην περιοχή 

Μόλις την περασμένη  Πέμπτη υπογράφηκε σύμβαση που αφορά έργο διάβρωσης στην ακτογραμμή της του δήμου που  έχει προϋπολογισμό 2.800.000€ και αναμένεται να δώσει λύσεις σε χρονίζοντα και πολύ σοβαρά προβλήματα που απειλούν τις παράκτιες περιοχές.

Στη συνάντηση επίσης  έγινε σαφές πως θα δοθεί προτεραιότητα στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής και αναμένεται άμεσα η ανακοίνωση δημοπράτησης έργων προς αυτή την κατεύθυνση. 

Από τη συνεργασία περιφέρειας και δήμου θα λάβουν χώρα τα εξής έργα:

Το έργο ασφαλτόστρωσης της Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών που ξεκινά τον προσεχή Μάρτιο και έχει προϋπολογισμό 1.700.000€. 

 Συντήρηση και σήμανση των επαρχιακών οδών Βραχάτι – Νεμέα και Κούτσι – Στιμάγκα προϋπολογισμού 1.200.000€. Πρόκειται για δύο οδικούς άξονες εξαιρετικά σημαντικούς τόσο για την σύνδεση της ενδοχώρας (Νεμέα) με την παραλιακή Κορινθία, όσο και για την ασφαλή και γρήγορη μετακίνηση των αγροτικών προϊόντων προς τις αγορές.

Γήπεδο Ζευγολατιού. Η μελέτη του έργου που αφορά σε έργα διαμόρφωσης είναι έτοιμη και ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 330.000€.

Αρδευτικό έργο ΤΟΕΒ Βέλου με προϋπολογισμό 2.200.000€ το οποίο έχει κατατεθεί για αξιολόγηση στο Περιφερειακό ΕΣΠΑ 2014-2020.

Αρδευτικά έργα στις Κοινότητες Χαλκείου και Σουληναρίου, συνολικού προϋπολογισμού 400.000€ για τα οποία βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχετικός διαγωνισμός.

Το σημαντικό έργο των δύο κόμβων στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών στο ύψος της Γράνας Ζευγολατιού και Νεκροταφείου Βραχατίου, τη μελέτη του οποίου εκπονεί ο δήμος Βέλου-Βόχας. Η κατασκευή των δύο αυτών κόμβων προϋπολογισμού 2.000.000€ αναμένεται να δώσει λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής και να αυξήσει τις συνθήκες οδικής ασφάλειας για πεζούς και οχήματα.

Τη διαμόρφωση της πλατείας στην Κοινότητα Μπολατίου. Το έργο έχει προϋπολογισμό 330.000€ και έχει ήδη δρομολογηθεί μετά την υπογραφή της Προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια.

Την αποκατάσταση της γέφυρας του χειμάρρου Ζαπάντη που βρίσκεται στην Κοινότητα Ζευγολατιού και είναι προϋπολογισμού 260.000€.

EΡΓΟ ΠΝΟΗΣ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ 

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας συζήτησε εκτεταμένα με το δήμαρχο Βέλου-Βόχας το μεγάλο έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου του Βραχατίου, έργο το οποίο σε προϋπολογισμό μπορεί να αγγίξει τα 4.000.000€ και στην εκπόνηση της μελέτης του οποίου,η περιφέρεια έχει εκδηλώσει την επιθυμία αλλά και την δεσμευση  για υποστήριξη και βοήθεια του δήμου στην εκπόνηση της μελέτης.