21 Φεβ 2021

Οι προτάσεις της γνωμοδοτικής επιτροπής τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου


Τις προτάσεις της για βελτιώσεις στα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, κατέθεσε η γνωμοδοτική επιτροπή Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου.“Το μείζον ζήτημα είναι η ασφάλεια του προορισμού, καθώς και η διατήρηση της αξιοπιστίας.. της Πελοποννήσου ως ασφαλούς προορισμού. Αυτός είναι ο λόγος που η Περιφέρεια επένδυσε και συνεχίζει να επενδύει στην ενίσχυση των δομών υγείας”, τόνισε στην αρχή της συνεδρίασης η αντιπεριφερειάρχης, Άννα Καλογεροπούλου.

Αναφερόμενη στην υγειονομικά ασφαλή επανεκκίνηση του τουρισμού, η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης σημείωσε πως θα εξεταστεί η επανεκπαίδευση των εργαζομένων, τονίζοντας παράλληλα, πως είναι απαραίτητη η αυστηρή τήρηση των ειδικών υγειονομικών πρωτοκόλλων, απ’ όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού και των εμπλεκομένων στον εν λόγω τομέα.

Η αντιπεριφερειάρχης, κάλεσε τους φορείς, καθώς και τους επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα, να καταθέσουν τις προτάσεις τους πάνω στα εσωτερικά πρωτόκολλα και πάνω στα πρωτόκολλα μετακίνησης επισκεπτών.


Οι προτάσεις στις οποίες κατέληξε η γνωμοδοτική επιτροπή, συνοψίζονται ως εξής:


-Αυξημένος έλεγχος στις πύλες εισόδου, μέσω rapid tests.

-Προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εργαζομένων του τουριστικού κλάδου.

-Δυνατότητα rapid tests σε εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

-Έγκαιρη επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων.

-Έγκαιρη εκπαίδευση, σε συνεργασία με γιατρούς.

-Πιστοποιητικό Εμβολιασμού.

-Αύξηση ξενοδοχείων Covid-19.

-Διαμόρφωση Πρωτοκόλλων σε περισσότερες γλώσσες.

-Καμπάνιες Ενημέρωσης.


Οι προτάσεις θα σταλούν στο υπουργείο Τουρισμού το οποίο και θα τις εξετάσει ώστε αυτές να πάρουν την τελική τους μορφή.