29 Ιαν 2021

Από τον Δήμα στον Ταγαρά- Νέα συνάντηση για την Διώρυγα: Τα χρήματα θα διατεθούν απο το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων όχι από το Υποδομών


Αλλη μια  συνάντηση σήμερα πραγματοποιήθηκε μεταξύ όλων των εμπλεκομένων για τα προβλήματα της Διώρυγας. Σε αυτή την πρωτοβουλία προϊσταται ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαρας ο οποίος  συναντήθηκε..

με τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Τ.Γκιολή , τον πρόεδρο της Διώρυγας κ. Ανδικόπουλο, τον Ευθύμιο Λέκκα,και τον καθηγητή Καββαδα από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο.Ο κ. Ταγαράς είπε πως το κόστος της αποκατάστασης θα φτάσει τα 9 εκατ. ευρω.Διευκρίνισε πως δεν θα διαθέσει αυτά τα χρήματα το υπουργείο Υποδομών ,αλλά από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου ανάπτυξης.

“Θα στηθεί ένας μηχανισμός παρακολούθησης και έγκαιρης προειδοποίησης, των πρανών, ξεκινώντας από το σημείο που είναι επικίνδυνο, όπου μέσω online εφαρμογής θα δίνεται η δυνατότητα (παρακολουθώντας τη συμπεριφορά των πρανών) έγκαιρης προειδοποίησης. Αυτό το κόστος το αναλαμβάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και συγκεκριμένα το Πράσινο Ταμείο, συμπλήρωσε ο κ. Ταγαράς.