29 Ιαν 2021

Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου: Η αντιΤατουλική...συναίνεση βγάζει γέλιο!

 


Του Νίκου Φλαούνα

"Θέλει ..... να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει..."

Αυτό το αντι-Τατουλικό σύνδρομο που διακατέχει το Περιφερειακό Συμβούλιο της Πελοποννήσου, την πλειοψηφία και τις μειοψηφίες..

ενάμιση χρόνο μετα τις εκλογές, ειναι το κατι άλλο!

Ακόμη και σε θέματα που θα ειχαν ενδιαφέρον για τους πολίτες, γινονται αδιάφορα οχι μονο λόγω ασυνάρτητης ρητορικής, αλά και της μετατόπισης των θεμάτων προς την πλευρά της περιόδου Διοίκησης Τατούλη και συνεργατών του.

Και καλα, ο Νίκας ίσως να μην εχει να επιδείξει κατι σημαντικό, αφου αναλώνεται στο έργο που εχει αναλάβει και αυτο ειναι το πως θα "ξηλώσει" το ...καθεστώς Τατούλη.

Για το "έργο" αυτό, δουλεύει άριστα η ΑΠΛΗ αναλογική. Αφου υπάρχει η σχετική ...συναίνεση απο πολλές παρατάξεις (άλλωστε, χάριν της Απλής Αναλογικής υπάρχουν στο Π. Σ). Ετσι όλοι μαζι, συναινούν στο να μη γινεται κριτική στην Πλειοψηφία, αλά ποιος θα πει περισσότερα για τον Τατούλη και τους συνεργάτες του! Θυμίζουμε πως η "συναίνεση" άρχισε μεταξυ πρώτης και δεύτερης Κυριακής των εκλογών.

Απο τα ωραία που ακούγονται στο ΠΣ.

- Ο κ. Νίκας απο το...πουθενά έμπλεξε τον Τράμπ στο λόγο του, λέγοντας πως του θυμίζει κάποιον ...ΑΛΛΟΝ.

- Του απάντησε ο Ρουμελιώτης, πως πράγματι του θυμίζει την απουσία του Σαμαρά κατα την τελετή παράδοσης του Μαξίμου, το 2015, που κέρδισε ο Τσίπρας τις εκλογές!

Αλήθεια γιατι το είπε ο κ. Νίκας αυτο; Και μάλιστα σε μια περίεργη περίοδο για την ΝΔ;

- Είπε ο κ. Νίκας για κάποια πρόταση που τέθηκε σε ψηφοφορία: ...συμφωνώ με τους φίλους μου αριστερούς για αυτα που προτείνουν... αλά διαφωνώ με την αριστερά επειδή ειναι ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Κυβέρνηση. Ομως ψηφίζω τις προτάσεις....!

- Ο κ. Δέδες θέλησε να απαντήσει στον Τατούλη, περι της βοήθειας που παρείχε στον κ. Νίκα την "δεύτερη" Κυριακή των εκλογών. Το αρνήθηκε και του υπέδειξε να κάνει αυτοκριτική για το πως δεν κατάφερε να ξεπεράσει (ξανά) τον Νίκα στις επαναληπτικές.

- Την απάντηση έδωσε η κ. Νικολάκου ( παράταξη Τατούλη). Εσείς προσωπικά κ. Δέδε παίρνατε τηλεφωνο ψηφοφόρους για να τους υποδείξετε να ψηφίσουν Νίκα...!  (Ο Δέδες υποστηρίχθηκε απο τον ΣΥΡΙΖΑ).

- Εκείνος που ξεπέρασε ...εαυτόν ηταν ο κ. Σκαντζός (παράταξη Νίκα) οταν άρχισε να λεει για την εταιρεία (ΜΚΟ) στην οποία ειναι Πρόεδρος. Ίσως να υπήρχε ενδιαφέρον για το περιεχόμενο και την ουσία του θέματος. Όμως δεν τον άφηνε η ...χαρά να κρυφτεί!

- Επικεντρώθηκε στον Τατούλη (γιατι ειναι και ο ίδιος Αρκάς). Και τι δεν είπε! Είπε πως έβαλε υποψήφιος περιφερειακός συμβουλος για να διώξει τον Τατούλη. Βέβαια του .... ξέφυγαν και κάποιοι χαρακτηρισμοί για τους οποίους ο πρώην Περιφερειάρχης θα ενεργήσει...δεόντως. 

- Είπε πως εχει πράγματι προσλάβει τον ανιψιό του, επειδή ήθελε ενα άτομο ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ δίπλα του...(;) όμως ειναι...λογιστής και  του δίνει μικρότερο μισθό απο αυτόν που έδινε ο Τατούλης στην κόρη του η οποία δεν εΙχε τα....προσόντα (!).

- Η απάντηση απο τον ιδιο τον Τατούλη. Η κόρη του ηταν για ενα χρονο το 2010 στο γραφείο Τύπου, ειναι πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών και μέλος της ΕΣΗΕΑ!

 

Και καλά, ο Σκαντζός, πέραν των ανακριβειών, ΔΕΝ σεβάστηκε τις απόψεις του Περιφερειάρχη του Π. Νίκα, ο οποίος τόνισε, πως ο ίδιος δεν εμπλέκει τα παιδιά ΑΛΛΩΝ,  απαντώντας πριν λίγο καιρό στον Δ. Καμπόσο (Δήμαρχος Άργους), που είπε πως φημολογείται οτι ο γιος του Νίκα πρόκειται να πολιτευτεί) !

Ίσως όμως δεν ειναι ...κακό να λεει ο οποιοσδήποτε το οτιδήποτε για τα παιδιά των...άλλων!

- Ομως ο κ. Σκαντζός με περίσσευμα "τσαμπουκά" έριξε την μπηχτή προς τον κ. Καμπόσο με αφορμή κατι που ειπώθηκε περί ... αλλαγής επιλογών φιλίας μεταξύ πολιτικών παραγόντων. Να ρθεί να μου τα πει ...εμένα αυτός (χωρις να πει όνομα). Και σαν να κατάλαβε πως ηταν ημιτελής η ...μαγκιά, συμπλήρωσε. Όποιος εχει την μύγα να ρθεί σε...μένα! 

Φαντάζομαι ο Καμπόσος να το σκεφτεί πολύ καλα πρίν ...παει! 

Πάντως η Απλή Αναλογική στην περιφέρεια Πελοποννησου εχει πιάσει ... τόπο!