6 Μαΐ 2020

Τέλος το Φυσικό Αέριο από την Πελοπόννησο - Τι κρύβεται πίσω από την δήλωση Βλάση πως θα φέρει το αέριο ΜΟΝΟ στην Αρκαδία;


Η είδηση είναι απολύτως σοβαρή.
Μ έναν ακατανόητο και προκλητικό τρόπο η Πελοπόννησος οι μεγάλες πόλεις   της Περιφέρειας Πελοποννήσου  εξαιρούνται από τον σχεδιασμό της έλευσης του Φυσικού Αερίου.
Η επίσημη δικαιολογία είναι πως δεν προλαβαίνει να ολοκληρωθεί το έργο με το ΕΣΠΑ.

 Και έτσι απεντάσσεται!
Όλα μπορούν να συμβούν πλέον σε αυτή τη χώρα, όπως και αυτή η προκλητική απένταξη ολόκληρης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 
Τι πρόκειται να γίνει από εδώ και πέρα; 
Αμφιβάλλει κανείς πως θα αναλάβει κάποιος ιδιώτης να κατασκευάσει το έργο ; 
Ένα έργο που θα έπρεπε το κράτος να φτιάξει για να τροφοδοτήσει επιχειρήσεις και νοικοκυριά , δημόσια κτίρια , σχολειά. 
Θα βρεθεί κάποιος - που μπορεί να έχει βρεθεί κιόλας- που φυσικά και δεν θα μπορεί να αναλάβει τα δίκτυα όλα γιατί το κόστος θα είναι πολύ μεγάλο και θα έχουμε αποσπασματικά έργα και προνομιακούς πελάτες. 
Πώς φτάσαμε ως εδώ; Και γιατί δεν ακούσθηκε λέξη ;
Σε αυτή την χώρα που οι παραδοχές και η ανάληψη ευθύνης είναι σπάνιο φαινόμενο, δεν θα μιλήσει κανείς. 
Εμείς λοιπόν θα εστιάσουμε  εκεί που έμεινε  αυτή την υπόθεση. 
Δηλαδή από εκεί που γράφτηκε και ειπώθηκε κάτι για την έλευση του Φυσικού Αερίου στην Πελοπόννησο. 
Τον Ιούλιο του 2019 πραγματοποιήθηκε  σύσκεψη του περιφερειάρχη Π. Τατούλη  στην Καλαμάτα και όλοι ομιλούσαν  για την κατασκευή  δικτύων φυσικού αερίου που θα ολοκληρώνονταν το 2023. 
Τον Αύγουστο του 2019  στην Αθήνα ο Π. Τατούλης παρευρέθηκε στην Αθήνα σε ευρεία συνάντηση  για το φυσικό αέριο και όλοι υπογράμμιζαν την  άμεση έναρξη των διαδικασιών. 
Μετά τον Αύγουστο η απόλυτη σιωπή.
Για ένα ΄'εργο ζωτικής σημασίας για τους πολίτες ολόκληρης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.  
Από τον Σεπτέμβριο που ανέλαβε ο νέος Περιφερειάρχης δεν άκουσε, δεν έμαθε τίποτα για ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα της Πελοποννήσου;
Θα μας εξηγήσει κάποιος γιατί τόσους μήνες δεν έβγαλε πρόσκληση ποτέ η περιφέρεια για το έργο;

Αλλά η υπόθεση, ως φαίνεται , πάει και αλλιώς.
 Σήμερα ,διαβάζουμε, έκανε δηλώσεις για το θέμα ο υπουργός ο κ. Κώστας Βλάσης , ο οποίος ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ πως θα φέρει το φυσικό αέριο στην Αρκαδία και πως προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται η κυβέρνηση και η Περιφέρεια!διαβάστε εδώ
Εαν αυτή η υπόσχεση δεν μοιάζει με "το νερό του Καματερού", τότε μιλάμε για μικροπολιτικούς τακτικισμούς σε βάρος των Πελοποννησίων.. 
Ας μας εξηγήσει ο Περιφερειάρχης λοιπόν, πώς θα φέρει το φυσικό αέριο ΜΟΝΟ στην Αρκαδία και παρά την χθεσινή επίσημη είδηση πως αποκλείεται η Πελοπόννησος από τον σχεδιασμό. 
Πώς θα επιλέξει ο κ. Νίκας και ο κ. Βλάσης μόνο την Αρκαδία; 

Γιατί φαίνεται πως στις πλάτες των Κορίνθιων, των Αργολιδαίων, των Λακόνων και των Μεσσήνιων παίζονται περίεργα κυβενρητικά παιγνιδια!

Τζένη Σουκαρά