12 Απρ 2020

Ξαναμένουμε σπίτι


Τρεις εβδομάδες τώρα, ακούμε, πόσο σημαντικό είναι να μείνουμε σπίτι και ότι σε δυο εβδομάδες θα κριθούν όλα.
Εδώ και τρεις εβδομάδες, περιμένουμε να περάσουν άλλες δυο, για να κριθούν όλα.

Ο αστυνομικός της πολιτικής προστασίας μας μαλώνει 1-2 φορές τη βδομάδα, αφού έχει πάρει την πάσα από κάποιο ρεπορτάζ, για να μας...


δείξει, πως, αν κάτι δεν πάει καλά στις 2 κρίσιμες εβδομάδες, θα φταίμε εμείς, που δεν τηρήσαμε με ευλάβεια το τρομερό σχέδιο της κυβέρνησης, που είναι να μείνουμε σπίτι σαν τους ποντικούς και να κάνουμε τους πεθαμένους.

Βασικά, αν πεθάνουμε κιόλας, ακόμα καλύτερα· δεν θα υπάρχει κίνδυνος να πεθάνουμε από τον κορωνοϊό και να τους χαλάσουμε τα στατιστικά.

Τρεις εβδομάδες και όποιος απασχολείται στο δημόσιο σύστημα υγείας, διαμαρτύρεται, ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας για αυτούς και ότι τα κρεβάτια στις ΜΕΘ δεν επαρκούν.

Δεν επαρκούν, δεν τα αυξάνουν και θα φταίμε εμείς αν φουλάρουν τα νοσοκομεία, αλλά ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, δεν διαμαρτυρόμαστε, γιατί οι ώρες είναι κρίσιμες και τηρούμε ευλαβικά της οδηγίες και θα λογαριαστούμε μετά.

Το καλό μέσα σε όλη αυτή του σουρεαλιστική κατάσταση (που μας βρίζουν και χαιρόμαστε) είναι, ότι φαίνεται να μην υπάρχει διασπορά του ιού στη κοινότητα. Εδώ, όμως, είναι που οι Έλληνες θα έπρεπε να εξεγερθούν και εξηγούμαι.

Κανείς δεν έμεινε σπίτι, επειδή το είπε ο κ. Τσιόδρας και κάποιος Χαρδαλιάς για να πάρει τα εύσημα η πολιτική ηγεσία.

Οι Έλληνες έμεναν στο σπίτι και συγκεκριμένα στον καναπέ, πολύ πριν μάθουμε την ύπαρξη αυτών των ανθρώπων.

Δεν περίμεναν τον ιό, για να ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ.

Οι Έλληνες ΕΜΕΝΑΝ ΣΠΙΤΙ και ξάπλωναν στον καναπέ, όταν μπαίναμε στα μνημόνια και καταστρέφονταν οι δουλειές τους, γιατί φοβόντουσαν να βγουν, επειδή καίγονταν 2-3 κάδοι σε κάθε πορεία και επειδή ο Μπάμπης έλεγε, ότι, αν δεν πεινάσουμε, δεν θα σωθεί η χώρα.

Οι Έλληνες ΕΜΕΝΑΝ ΣΠΙΤΙ, όταν φίλοι τους, συγγενείς τους ακόμα και οι ίδιοι έχαναν τις δουλειές τους και μειώνονταν τα εισοδήματά τους, γιατί φοβόντουσαν να βρεθούν κοντά στους αναρχοάπλυτους και τους κομμουνιστές που φώναζαν και γι’ αυτούς.

ΈΜΕΝΑΝ ΣΠΙΤΙ και κατηγορούσαν για την αδράνειά τους όσους διαμαρτυρόνταν και γι αυτούς.
Υπήρχε περίπτωση, να ξεμυτίσουν από το σπίτι, τώρα που πεθαίνουν από τον τρόμο τους, με όσα βλέπουν να διαδραματίζονται στις διπλανές χώρες.

Πιο πιθανό είναι, να μείνουν σπίτι προληπτικά και όταν τους πουν να βγουν.

Ο καναπές, κύριοι, είναι το εθνικό μας έπιπλο, αυτό ακριβώς ξέρουμε να κάνουμε: ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΕΞΩ.

Ήταν εύκολο για εμάς να μείνουμε σπίτι και η όποια επιτυχία στην ευθυγράμμιση της καμπύλης ανήκει σε εμάς και αυτό πρέπει να μας αναγνωριστεί.

Ακούγονται μάλιστα φήμες, ότι αντιπροσωπεία Ελλήνων θα σταλεί σε όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, για να τους δείξει, πώς να μένουν στο σπίτι, καθώς, με την οικονομική κρίση που θα έρθει, θα είναι απαραίτητο.

Ένα είναι σίγουρο: εμείς όταν φτάσει η κρίση, ΘΑ ΞΑΝΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. Α, και θα βαράμε παλαμάκια για τις αποφάσεις του Eurogroup αν χρειαστεί.

Να είναι όλοι καλά, να γράφετε και να σας διαβάζουμε,

Αντώνης

(Αγαπητέ Αντώνη, όπως τα γράφεις είναι. Νομίζω πως δεν τσιμπάω και πάρα πολύ στα προσωπικά δράματα που παίζουν αυτές τις μέρες -για απολύσεις, περικοπές μισθών, ανέχεια κλπ-, επειδή ξέρω τι έχει προηγηθεί. Τα τελευταία χρόνια, όταν ακούω ανθρώπους να παραπονιούνται για την δουλειά τους, για μικρούς μισθούς κλπ, τους κάνω μια ερώτηση: “Εσύ πού ήσουν όταν ψηφιζόταν το μεσοπρόθεσμο;”. Πολλοί δεν ξέρουν καν, τι ήταν το μεσοπρόθεσμο. Αντώνη, έχει ενδιαφέρον αυτό που έρχεται μετά την “πανδημία”. Κοίτα, πόσο ανύποπτοι είναι όλοι. Δεν θα έπρεπε. Το ακόμα καλύτερο είναι, ότι μένουν σπίτι και νομίζουν πως κάνουν κάτι πολύ επαναστατικό. Αήττητοι. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)


ΠΗΓΗ: pitsirikos.net