23 Μαρ 2020

Η πρώτη εβδομάδα των "ελεύθερων κορονοιο- πολιορκημένων" ξεκίνησε! - Της Τζένης Σουκαρά


- Με κομμένη την ανάσα εισερχόμαστε στην τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου. 
Έγκλειστοι στα σπίτια μας και ελεγχόμενοι, οπωσδήποτε, για την οποιαδήποτε μετακίνηση. 
Συλλογίζομαι πως εαν αυτό...


τραβήξει για πολύ, θα φέρει πολλαπλά τραύματα στο ήδη "τετραπληγικό εγώ" μας!

   - Με κομμένη την ανάσα εισερχόμαστε στην πιο κρίσιμη εβδομάδα του Μαρτίου, λένε οι επιστήμονες.
Η ατομική ευθύνη με τη συλλογική το πάλεψαν και παραδόθηκαν μπροστά στην ανοησία των ολίγων. Αυτών που παλικαρίζονταν σε πάρκα, παραλίες και εθνικές οδούς. Αλλά και εκείνων, των υπευθύνων, που ενώ  εγνώριζαν και υπολόγιζαν πώς θα πράξουν οι συνήθεις  ανόητοι, τους άφησαν να περιπλανιούνται, για να αποθανατίσουν την μελλοντική δικαιολογία. Η ατομική ευθύνη ήταν ανύπαρκτη, θα μας πουν, την ώρα της διασωλήνωσης!

   - Πίσω από τις γρίλιες μια  κοινωνία που σιχαίνεται τον πλησίον της, φοβούμενη μην της μεταδώσει τον κορωνοϊό!
Εκεί εντάσσεται και η απέχθεια απέναντι στην οποιαδήποτε Αθηναϊκή φιγούρα που θα περπατήσει τα χώματα της επαρχίας. Μια κοινωνία που απευθύνεται σε Εκείνον, ενώ έχει ήδη επαναφέρει στη ζωή και στη ψυχή της το διχασμό του μιαρού και του γκρίζου, του παστρικού και του νοικοκύρη. Οδηγούμαστε στον μεσαίωνα ολοταχώς με ψυχικά και υλικά αποθέματα.  

   - Με κομμένη την ανάσα, πάντως, δεν οδηγήθηκαμε   στον εμφύλιο των εχόντων ατομική ευθύνη με εκείνους  που τραμπαλίζονται μαζί της, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Στο τσακ!
Στο βάθος ο ηθικός αυτουργός, ο πρωθυπουργός, σε ρόλο καθηγητή λυκείου που έχει επιτήρηση σε ώρα διαλλείμματος! Έτσι του είπαν, έτσι πράττει! Ελλάς η τραγωδός, ακόμα και την ώρα του μεγάλου φόβου!


   - Με κομμένη την ανάσα ανακοίνωσε και τα μέτρα που η πλειοψηφία πλέον ζητούσε.
 Προηγουμένως, οι δημοσκόποι είχαν κάνει τα ερωτήματά τους, για το "πώς βλέπουμε τα μέτρα". 
Διότι ναι, σε καιρό πανδημίας και με τόσους νεκρούς, οι δημοσκόποι ρωτούν τον Έλληνα - παιδική χαρά, αν του άρεσαν τα μέτρα.
Διότι ποιον Έλληνα θα βρεις στους δρόμους; Τη παιδική χαρά. Ο άλλος Έλλην, ο νοικοκύρης είναι σπίτι του, παρέα με τα λεξοτανίλ. Απόδειξη πως ξεματιάζει κάθε απόγευμα τον Τσιόρδα και μέρα παρά μέρα τον Κυριάκο. 
Ποιος νους έδωσε εντολή για τέτοια δημοσκόπηση; 
Πολλοί οι ύποπτοι κανείς βεβαιωμένος!

  - Με κομμένη την ανάσα κυνηγούσε ο Τσιώτος του ηλικιωμένους του Ξυλοκάστρου !
Μέχρι που τα ξήλωσε όλα τα παγκάκια! Να θέλει να ζαλιστεί ο γέροντας και να μην βρίσκει στασίδι να ακουμπήσει! 

 Βέβαια στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας όταν μόλις πριν από λίγες ημέρες απαγόρευσαν τις συναθροίσεις πάνω από 10 άτομα, τι να σου κάνει ο ζωηρός γέροντας; Αυτό ακούει, αυτό πράττει.
 Κάθεται και συναθροίζεται στο παγκάκι του Ξυλοκάστρου .
Πώς να ακούσει ο γέροντας  στα 2 μέτρα απόσταση το επόμενο μέτρο; Δεν μπορεί. Του μιλάς στο αυτί. Και κάπως έτσι ο κορονοϊός αναδύεται εκεί, στου παγκακιού την άκρη..

   - Με κομμένη την ανάσα κάθε απόγευμα ακούμε Τσιόρδα. Ανελλειπώς! Ακαταπαύστως! Μαγεμένη όλη χώρα!Θέλει να τον αγκαλιάσει και δεν μπορεί λόγω των μέτρων πρόληψης κορονοϊού!
Μπορεί απόλυτα να μην έχω καταλάβει, γιατί τόσο πολύ τον αγαπούμε, αλλά τούτες τις ώρες μετράει το εμείς. Κι εγώ θα παραδοθώ στον επιστήμονα, σεβόμενη τον ίδιο και το πλήθος. Ελπίζω να μας πάει  ίσα βάρκα - ίσα νερά.

   - Με κομμένη την ανάσα μετράμε και ξαναμετράμε τις Μονάδες εντατικής Θεραπείας μας.
Το ΕΣΥ αγκομαχά, οι γιατροί μας στη πρώτη θέση μάχης και εμείς ακούμε με το σαπούνι ανά χείρας τον Κυριάκο, να μας συμβουλεύει, πώς να πλένουμε τα χέρια μας, ενώ στο επόμενο θα μας δείξει να χρησιμοποιούμε αντισηπτικό σαν αποσμητικό. Διότι ακριβώς σε αυτό το κόνσεπτ του είπαν οι σύμβουλοι, πως έδειξε ηγετικό προφίλ και εάν αυτό κάνει τον Έλληνα πιο ασφαλή, εγώ πάω πάσο και απαιτώ Κυριάκο να κάνει διαγγέλματα τέτοιου είδους, για να εμψυχώνει το λαό!

-Τούτη την ώρα αγωνιζόμαστε όλοι, να μην επιβαρύνουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας .
Να μη νοσήσουμε, όσο το δυνατόν περισσότεροι. Ας αφήσουμε για μετά το μεγάλο πάρτυ. Ας αφήσουμε τους γιατρούς μας ήσυχους  και ας κοιτάξουμε, επι του παρόντος,  να μην ταλαιπωρούμε τους υπαλλήλους των σουπερ μάρκετ.
Είναι μια τιμή στον καθημερινό τους μόχθο. 



   - Με κομμένη την ανάσα το ένα ύποπτο κρούσμα πίσω από το άλλο που εισέρχεται στο Νοσοκομείο Κορίνθου "αθωώνεται' και αυτή τη στιγμή η Κορινθία μας είναι μόνη και αμόλυντη έναντι των υπολοίπων ..

Μην γελιόμαστε, θα έρθει ο εχθρός! Πρέπει να βρει τις πόρτες και τα παράθυρα μας σφραγισμένα. Και να φύγει! Αυτό είναι το στοίχημά μας! Υγεία σε όλους!