5 Σεπ 2020

Ζήσε ώς του χρόνου και βλέπουμε...


Μπρέγιαννη Κατερίνα

Αν η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, η κυβέρνηση έχει καταφέρει να πρωτοτυπήσει και σε αυτό. 
Η πολιτική της είναι η τέχνη της επικοινωνίας και της πλήρους αντιστροφής


της πραγματικότητας.

Έχει αναγάγει την πολιτική σε επιστήμη της καθημερινής διαστρέβλωσης με έναν καλοπληρωμένο προπαγανδιστικό μηχανισμό, σε άμεση συνάρτηση με τους εντολείς του.

Η κυβέρνηση έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα, με αποκορύφωμα τη διαχείριση της πανδημίας και της κρίσης που αυτή συνεπάγεται. Για το άνοιγμα των σχολείων δεν έκαναν τίποτα. Αφήνουν τα παιδιά να συνωστιστούν 25 στις τάξεις, κρυπτόμενοι πίσω από το επιχείρημα, ότι δεν μας το πρότειναν οι ειδικοί, ενώ ταυτόχρονα ενοχοποιούν τους νέους για συγχρωτισμό.

Την ίδια ώρα ο κορωνοϊός είναι ανεξέλεγκτος σε γηροκομεία και κλειστές δομές, ενώ κανείς δεν ξέρει, τι γίνεται στον στρατό. Ως διά μαγείας, εκεί συνωστισμός δεν υπάρχει.  Όπως δεν υπάρχει στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αν υπάρξει, είναι στην «ατομική ευθύνη» των επιβατών, «να πάρουν το επόμενο».

Στις 20 Αυγούστου στη Μόρια o N. Mηταράκης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκαναν τα εγκαίνια της μονάδας Covid-19.  Όμως, αντί να λειτουργήσει η μονάδα, ειδικά και με την εμφάνιση κρούσματος, η κυβέρνηση άρπαξε την ευκαιρία, να αγοράσει κάγκελα και να προωθήσει τα κλειστά κέντρα.

Από την άλλη ο Σ. Τσιόδρας μας κάλεσε, να δούμε την κρίση ως ευκαιρία και πλέον είναι απόλυτα βέβαιο, ότι αυτό ακριβώς κάνει η κυβέρνηση. «Μπλόκαρε» το σύστημα στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας για τα τεστ και ως από μηχανής θεός παρουσιάστηκε το «δίκτυο εργαστηρίων», ιδιωτικών φυσικά, για να βοηθήσουν ανοίγοντας τον δρόμο στους ιδιώτες.

Αντί, όπως θα ήταν το λογικό, η κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί το χρονικό περιθώριο, που δόθηκε με το πρώτο κύμα πανδημίας και την εφαρμογή του καθολικού lockdown, για να ενισχυθεί το ΕΣΥ και να αντέξει το επόμενο κύμα, που όλοι ήξεραν ότι θα έρθει, φέρθηκαν σαν Επιμηθείς και προβάλλουν ως μοναδικό μέτρο προστασίας τη μάσκα και τις αποστάσεις, που δεν τηρούν ούτε οι ίδιοι.

Ρεκόρ ύφεσης στο 15,2%, αλλά για την κυβέρνηση δεν χωρά καμία ανησυχία, διότι είμαστε στον μέσο όρο των χωρών της Ευρώπης! Η ύφεση δεν μας επηρεάζει, επειδή την είχαμε προβλέψει.

Αυτό λένε, στους πολίτες που έμειναν χωρίς δουλειά και στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να κλείνουν;

«Πολύ επιφανειακή η κριτική. Το ζήτημα είναι, τη βαθιά ύφεση να τη διαδεχθεί μια γρήγορη ανάπτυξη του χρόνου» όπως είπε ο Στ. Πέτσας, χωρίς να εξηγεί, πώς θα έρθει αυτή η «γρήγορη ανάπτυξη» με μια κοινωνία καθημαγμένη.

ΠΗΓΗ: avgi.gr