5 Σεπ 2020

Τέλειωσαν τα τεστ για κοροναϊό και στο ΕΚΠΑ


Μετά το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας που δεν μπορεί να κάνει πλέον τεστ κοροναϊού και το εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκεται σε ανάλογη θέση, καθώς αδυνατεί...


να δεχτεί άλλα δείγματα λόγω φόρτου εργασίας.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, το Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ με έγγραφό του σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής (1η και 2η Υγειονομική Περιφέρεια) αλλά και σε κάποια νοσοκομεία της περιφέρειας, ζητά να σταματήσει η αποστολή δειγμάτων καθώς δεν μπορεί να αντεπεξέλθει λόγω του φόρτου εργασίας.

«Λόγω περιορισμένων αντιδραστηρίων και των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει, το Εργαστήριο Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον τεράστιο όγκο των εξετάσεων από τα Νοσοκομεία Αθήνας Και Περιφέρειας και δεν θα παραλαμβάνει από αύριο (σ.σ. χθες) 3.9.2020 δείγματα για μοριακό έλεγχο SARS-CoV-2 (Covid-19)».

«Πλέον θα εξετάζουμε μόνο τα επείγοντα δείγματα καθότι ήδη έχουμε αναλάβει τον μοριακό έλεγχο για το αεροδρόμιο αλλά και για τις κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ που πηγαίνουν στις δομές. Προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε μόνο ότι είναι επείγον από τα νοσοκομεία» δήλωσε ο επικεφαλής του Εργαστηρίου της Ιατρικής Σχολής καθηγητής Αθανάσιος Τσακρής μιλώντας στο ethnos.gr.

Καθημερινά το ΕΚΠΑ πραγματοποιεί 3.000 ελέγχους σε δείγματα για τον κοροναϊό.


ΠΗΓΗ: tvxs.gr