10 Σεπ 2020

Ναι! Ευκαιρία να τα διαλύσετε όλα!


Στάθης Σχινάς

Ευκαιρία να αλλάξουν πολλά, διέγνωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης μιλώντας για την τραγωδία της Μόριας. Και έσπευσε, να στείλει με C130 επιπλέον τρεις διμοιρίες, μην τυχόν και χάσει την ευκαιρία. 


Ευκαιρία για να αλλάξουν πολλά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με αφορμή τον κορωνοϊό, είχε διαγνώσει ο Κυρ. Μητσοτάκης. Και επτά μήνες μετά, όπως αποκαλύφθηκε στη Βουλή με βάση τα επίσημα στοιχεία και μητρώα του υπ. Εσωτερικών, στο ΕΣΥ απασχολούνται 5.000 λιγότεροι γιατροί και νοσηλευτές από πέρυσι.

Ευκαιρία να αναβαθμιστούν λόγω πανδημίας οι ΜΕΘ και τα διαγνωστικά συστήματα στο ΕΣΥ, έβλεπε ο Κυρ. Μητσοτάκης και τελικά κάνουν τρελές «κονομησιές» τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, ενώ οι ΜΕΘ...

Ευκαιρία να αλλάξουν πολλά στον χώρο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, διαπίστωνε στην έναρξη του lockdown o νεοφιλελεύθερος πρωθυπουργός «μας». Και όπως αποκαλύπτουν οι έρευνες της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ και των άλλων φορέων, 150.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο.

Ευκαιρία να αυξηθεί η απασχόληση και να προαχθούν νέες θέσεις εργασίας και μάλιστα καλοπληρωμένες, υπόσχονταν ο Κυρ. Μητσοτάκης μαζί με τον Γ. Βρούτση και αντ’ αυτού η ανεργία εκτοξεύτηκε και πάλι κοντά στο 20% και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ζουν με 534 ευρώ τον μήνα, που τα παίρνουν όποτε το θυμάται το υπ. Οικονομικών. Ενώ έσπευσε να «αλλάξει τα φώτα» στις εργασιακές σχέσεις και να προκαλέσει νέο κύμα απολύσεων και περικοπών στις αμοιβές.

Ευκαιρία να τα διαλύσει όλα η ανάλγητη νεοφιλελεύθερη πολιτική τής κυβέρνησης, είναι κάθε καταστροφή. Αυτή εξάλλου είναι η ουσία αυτής της πολιτικής και όλων αυτών των ποικιλόμορφων κλειστών ομάδων συμφερόντων που πλαισιώνουν το «αριστοκρατικό» μόρφωμα, που δυστυχώς κυβερνάει τη χώρα.

Ευκαιρία, όμως, είναι και να αποκαλυφθεί πλήρως, ότι η «Ομάδα Νομής της Εξουσίας» (και των παράπλευρων ωφελημάτων της παντί τρόπω) που κυβερνάει, δεν δίνει δεκάρα για την πλειονότητα των πολιτών αυτού του τόπου (πολύ περισσότερο των προσφύγων) και να μπει το ταχύτερο δυνατό ένα τέλος...


ΠΗΓΗ: avgi.gr