14 Αυγ 2020

Γευστικό κοτόπουλο Ναυπάκτου γιουβέτσι! Το εορταστικό πιάτο του Δεκαπενταύγουστου


Εορταστικό τριήμερο έρχεται και το τραπέζι επιβάλλεται να  να μαγειρεύονται τα πιο γευστικά εδέσματα!
Μια από τις λατρεμένες συνταγές της ελληνικής κουζίνας , γνωστή και αγαπημένη όλης της οικογένειας είναι το...κοτόπουλο γιουβέτσι!


Βασική προυπόθεση επιτυχίας ,η διάθεση και η σωστή επιλογή του Κοτόπουλου.
Προτιμούμε τα βραβευμένα  Κοτόπουλα Ναυπάκτου Κοντοχρήστος , γνωστά για την ποιότητά τους και την γεύση τους.
Κατόπιν τούτου, ξεκινάμε: 

 ΥΛΙΚΑ:
1 κοτόπουλο Nαυπάκτου Κοντοχρήστος 
1 πακέτο χοντρό κριθαράκι (ή όποιο άλλο ζυμαρικό προτιμάτε)
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
5 φρέσκες ντομάτες (ή μια κονσέρβα ντομάτες)
Μερικές σκελίδες σκόρδο
Ολόκληρο μαύρο πιπέρι (5 σπόρια)
Πιπέρι
Φλούδα κανέλας και λίγα γαρύφαλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφαιρούμε την πέτσα του κοτόπουλου και κόβουμε σε μερίδες. Τσιγαρίζουμε το σκόρδο με λίγο λάδι και, όταν ξανθίσει, προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τσιγαρίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε τι τομάτες περασμένες από τον τρίφτη, λίγο νερό, αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, τα γαρίφαλα και τ’ αφήνουμε να βράσει.
Όταν το κρέας μαλακώσει αρκετά, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε λίγο νερό μαζί με το κριθαράκι (ή τα ζυμαρικά). Ανακατεύουμε στην αρχή για να μην κολλήσουν και τ’ αφήνουμε να βράσουν. Όταν είναι έτοιμα, προσθέτουμε το κρέας και λίγο ακόμα βράσιμο, μέχρι να πιούν το ζουμί και να δέσει η σάλτσα.

Και το σερβίρουμε με αγάπη και πολλή περηφάνεια!!
Καλή σας όρεξη!

Αγοράστε τώρα το κοτόπουλο Ναυπάκτου με ένα τηλεφώνημα: