2 Ιουν 2020

Βάλτε τις ξεματιάστρες να δουλεύουν με βάρδιες - Της Τζένης Σουκαρά


-Δεύτερη του Ιούνη, τρεις και την κακή του μέρα, λένε οι καταστηματάρχες των καφέ της παραλίας που ανησυχούν για τα επόμενα. 
Πώς να έρθουμε αγαπημένοι μου; 
Έχει αφήσει ο καιρός να αισθανθούμε καλοκαίρι; 
Μετά από εκείνον τον ανεκδιήγητο...


καύσωνα που με βρήκε στο δρόμο, με μάλλινο πουλόβερ και καλτσάκι ,κι έσπευσα να βγάλω τα εξώπλατα,   στην στροφή έγινα Αμερικανός τουρίστας και έβαλα  μπουφάν, πέδιλο και καλτσάκι, για να μην αρρωστήσω.
Διότι άμα αρρωστήσω, τα συμπτώματα του κρυώματος θα μου θυμίζουν κορωνοϊό και μέχρι να το τσεκάρω πως δεν έχω, μπορείς εύκολα να φανταστείς την ιχνηλάτηση...του μυαλού μου!Και των υπολοίπων!
Το μυαλό όταν καλπάζει δεν σταματά πουθενά πατριώτη και κάτι ανάλογο έχει συμβεί στην πόλη μας , μετά τα κρούσματα της προηγούμενης εβδομάδας.
Είναι αυτή η αντιφατικότητα που έχουμε στην αντιμετώπιση των γεγονότων. Στο ιχθυοπωλείο παλεύουμε με τις τσιπούρες  και τα τελάρα περνούν όλο χάρη πάνω από το κεφάλι μας..
Όταν πίνουμε το καφεδάκι μας  κάποιοι τσιμπάμε  τις αποστάσεις από το δέον, όταν περιμένουμε  στις ουρές και στον συνωστισμό στις τράπεζες το κάνουμε αγόγγυστα αλλά μόλις ακούσουμε για κρούσματα στη πόλη μας έπιασε παροξυσμός.

-Κρατάτε γερά γιατί οι τουρίστες δεν ήλθαν ακόμα. 
Πώς να έλθουν; 
Την Πέμπτη ο Κυριάκος βγάζει διάγγελμα για τον τουρισμό!
Μην θλίβεσαι ταπεινέ μου ξενοδόχε, μόλις ανακοινωθεί η επιθετική μας πολιτική θα καρφωθεί ο τουρισμός σαν χταπόδι σε ψαροντούφεκο!
Κρατάτε γερά γιατί θα είναι η έκρηξη τουρισμού μεγάλη  και για να σου δώσω να καταλάβεις από τις εκρήξεις αυτές, κάποιο κορωνοιάκι θα εκτιναχθεί μπαρουτοκαπνισμένο.
Προπόνηση κάνουμε τώρα πατριώτη!Δεν μασάμε!
Γι αυτό ανοίξαμε σχολεία, εκκλησίες,και τώρα παραλίες. 

- Και που λες, στην αναμονή οι καταστηματάρχες, σε συστολή εμείς οι μεγαλύτεροι, λίγο η καραντίνα, λίγο ο φόβος, κάτι οι αποστάσεις, όσο να ναι μοιάζει σαν να  κουβαλάς τεφτέρι στη διασκέδαση. Πόσοι είναι, πόσους χαιρέτησα, πόση η απόσταση, πόσες και οι καρέκλες. Ποιος θα περάσει; Ποιον χαιρετώ; Τη παθαίνεις την κυκλοθυμία και θες να βάλεις παντόφλα και πιτζάμα, και νοσταλγείς τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού σου. Γι αυτό να έρθει να ζεστάνει, να φλέγονται οι τοίχοι και εκτοξεύεσαι  με εγκαύματα αγάπη μου από το σπίτι!Τι θα κάνεις; Θα πας λοιπόν, και θα φας και θα πιεις και θα χορέψεις...


-Επιτρέπονται οι καφέδες στις καντίνες ,όχι η αναμετάδοση μουσικής. Α! δεν θέλω γκρίνιες. Δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί η μουσική που γοητεύει τον COVID-19, γι αυτό lockdown στη μουσική. Επαναστατικό, αποτελεσματικό και αυστηρότατο μήνυμα απέναντι στη νόσο.
Έχω την αίσθηση πως αυτό το μέτρο θα το μιμηθούν και άλλοι "προορισμοί" τουριστικοί που τελευταίως μας αντιγράφουν, αλλά πια έχουν την κατανόησή μας αφού όπως μαρτύρησε και η Έλενα Ράπτη, πλέον ο πρωθυπουργός της χώρας μας έχει περάσει σε εκείνη την αφρόκρεμα των πιο σπουδαίων πολιτικών του κόσμου. 
Ματόχαντρα στη χώρα, παρακαλώ! Αν και  κάπως έτσι εξηγείται αυτό το βασανιστικό ερώτημα που είχα μέσα μου , γιατί φέτος  μας έχουν βρει όλα τα δεινά σε λιγότερο από ένα χρόνο. 
Μας ζηλεύουν αγάπη μου!!Βάλτε τις ξεματιάστες με βάρδιες, γιατί δεν μας βλέπω καλά.