20 Ιουν 2020

Συζήτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη με τους δημοσιογράφους της Κορίνθου

Συνάντηση με τους δημοσιογράφους είχε σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της Κορίνθου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος...



συζήτησε μαζί μας για την διήμερη περιοδεία του στη Κορινθία. Παρόντες ο βουλευτής Γιώργος Ψυχογιός και ο γραμματέας της Ν.Ε. Γιώργος Παπασταμόπουλος.

Όπως διαπίστωσε, ο κόσμος της Κορινθίας  είναι προβληματισμένος, είναι φοβισμένος, πρώτα από όλα με το θέμα του κορωνοιού και θα πρέπει οι πολίτες να προσπαθήσουν να βρουν τους ρυθμούς της καθημερινότητας. 




Είδε πολίτες να αγωνιούν για την εργασία τους, για το αύριο. Μίλησε με τα εργατικά κέντρα, ένιωσε τις αγωνίες των 1.250  εργαζομένων του κλειστού ακόμα Καζίνο Λουτρακίου, την απόγνωση των οινοπαραγωγών, των σταφυλοπαραγωγών της Νεμέας .

Η εικόνα της Κορινθίας είναι παρόμοια με περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με όλης της χώρας. 
Και από την άλλη, η Κορινθία που φιλοξενεί δυο δομές προσφύγων και που ζει μαζί τους ειρηνικά,  η κλειστή δομή - φυλακή, παρά ταύτα χαρακτηρίστηκε από τον ευρωβουλευτή ως ντροπή, ενώ από την άλλη παραδέχτηκε, πως οι συνθήκες διαβίωσης στην ανοιχτή είναι πολύ καλές. 




Όμως θα πρέπει  ο πολιτικός κόσμος, η κυβέρνηση, η κοινωνία, να  λύσουμε το προσφυγικό πρόβλημα, αποτρέποντας παράλληλα με κάθε τρόπο να μετατρέψουμε την πατρίδα μας σε μια τεράστια φυλακή των ανθρώπων αυτών. 
Ο Κώστας Αρβανίτης αναφέρθηκε και στο προσεχές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αρνούμενος πως υπάρχει εσωστρέφεια στο κόμμα. Δήλωσε αισιόδοξος για την δημιουργία ενός κόμματος, που μπορεί να φιλοξενήσει στα σπλάχνα όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους. 




Σχετικά με το σπότ του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο έγινε αντικείμενο κριτικής αλλά αντίδρασης από δημοσιογράφους αλλά και δημοσιογραφικές ενώσεις, δήλωσε, πως το σποτ αυτό δεν θίγει τους δημοσιογράφους των 800 ευρώ και αναρωτιέται γιατί αντέδρασαν έτσι. Όσο για τις ενώσεις μίλησε για επιλεκτική ευαισθησία.

Ο κ. Αρβνίτης παραλλήλισε το θέμα με ένα παράδειγμα: όταν αναφερόμαστε πως οι γιατροί τα παίρνουν, όταν παλιά μιλούσαμε για εφοριακούς που τα πιάνουν, είδατε ποτε να αντιδρούν όλοι οι γιατροί, οι εφοριακοί; όχι .

Ο Ευρωβουλευτής τέθηκε στην διάθεση των αυτοδιοικητικών και των εργαζομένων και αγροτών, λέγοντας πως θα τους ενημερώνει και μπορεί να σταθεί αρωγός τους, έχοντας δίπλα του τα κατάλληλα εργαλεία, τους επιστημονικούς του συνεργάτες, που μπορούν να διεκπεραιώσουν διάφορες  υποθέσεις.

Σε λίγο το βίντεο...