14 Μαΐ 2020

Άφησαν τη δομή στο έλεος - Η κατάσταση εξαιρετικά σοβαρή, φόβος ταραχών- Επιστολή Γεωργόπουλου


Επιστολή με πολύ σοβαρό περιεχόμενο γα την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή του απέστειλε ο δήμαρχος Ερμιονίδας προς τους αρμοδίους Υπουργούς αλλά και στον...


Περιφερειάρχη Πελοποννήσου,θυμίζοντάς  τους πως παρά το γεγονός πως  με κοινή υπουργική απόφαση έχουν παραταθεί τα περιοριστικά μέτρα μέχρι τις 21 Μαϊου στην δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοιού,  ο δήμαρχος διαπιστώνει πως δεν εφαρμόζονται οι αποφάσεις που είχαν ληφθεί στη σύσκεψη της 21ης Απριλίου για την διαχείριση αυτής της σοβαρής υγειονομικής κρίσης. 
Τα όσα  αναφέρει ο δήμαρχος είναι πάρα πολύ σοβαρά: 
Tο προσωπικό που κλήθηκε να στηρίξει το κέντρο υγείας Κρανιδίου, έχει ανακληθεί και έχει ήδη εγκαταλείψει. 
Επίσης στη σκηνή που έχει στηθεί έξω απο το ξενοδοχείο το ιατρικό προσωπικό είναι από το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και όπως αντιλαμβάνεται κανείς έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα με την λειτουργία του Κ.Υ. λόγω έλλειψης προσωπικού.
Ήδη έχουν παρουσιαστεί πολλά προβλήματα ανάμεσα στους γιατρούς και στους φιλοξενούμενους ,λόγω της άρνησης των γιατρών να βρίσκονται στην σκηνή. Η αστυνομική δύναμη έχει μειωθεί αισθητά. 
Ο δήμαρχος επισημαίνει επίσης πως δεν έχει λάβει γνώση εαν έχει γίνει κάποια επανεξέταση με τεστ στους 470 φιλοξενούμενους της δομής. 
Επομένως δεν υπάρχει μια σαφής εικόνα για την πορεία της υγείας των ανθρώπων της δομής.
Ο δήμαρχος όμως λέει κάτι άλλο.

Κρουει τον κώδωνα πως θα ξεσπάσουν ταραχές στην περιοχή, λόγω αυτής της έλλειψης ενημέρωσης και αγωνίας της τοπικής κοινωνίας .
Ο κ. Γεωργόπουλος απευθύνει έκκληση για ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού του Κ.Υ. Κρανιδίου και ενίσχυση και του Αστυνομικού Τμήματος, ζητώντας άμεσα το κλείσιμο της δομής υπό τον φόβο σοβαρών επεισοδίων.

Η επιστολή του δημάρχου