21 Μαΐ 2020

Νέο 5ετές 2021-2024 κατέθεσε η ΔΕΔΑ με "εντός" Βέροια και Γιαννιτσά - Η Πελοπόννησος "εκτός'

  
Η ΔΕΔΑ έχει καταθέσει στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης για την περίοδο 2020-2024 που προβλέπει δημιουργία δικτύων διανομής φυσικού...


αερίου στις πόλεις της Βέροιας και των Γιαννιτσών με σχεδιασμό για ταχύτερη υλοποίηση των έργων ώστε να μην τίθεται θέμα καθυστέρησης. 
Τα Γιαννιτσά και η  Βέροια, προχωρούν  σε συνεργασία με την Περιφέρεια, όπως είπε ο αρμόδιος υπουγρός και τις τοπικές αρχές ώστε τα έργα αυτά να επιταχυνθούν. Έτσι δεν θα υφίσταται πλέον το θέμα της 18μηνης καθυστέρησης για την υλοποίηση των έργων σε σχέση με το προηγούμενο χρονοδιάγραμμα, που οδήγησε την ΡΑΕ να προειδοποιήσει για απένταξη των δυο αυτών πόλεων. O ίδιος ανέφερε επίσης ότι τους τελευταίους μήνες έχει γίνει πάρα πολλή δουλειά ώστε τα κεφάλαια του ΕΣΠΑ (από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας) που είχαν δεσμευτεί για τα έργα αυτά να προετοιμαστούν με τις απαραίτητες διαδικασίες και αδειοδοτήσεις, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
 Για την Πελοπόννησο εξακολουθεί να ισχύει η απένταξή της και βεβαίως η αόριστη  βούληση του αρμοδίου Υπουργού κ. Χατζηδάκη (να ..ενταχθούμε κάποια στιγμή προσφανώς) 
Πανηγυρίσαμε την βούληση δηλ και όχι την πρωτοβουλία η οποία πήγε στα Γιαννιτσά!