28 Μαρ 2020

Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες για τα διαγνωστικά τεστ COVID-19


Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας ενημερώνει τους πολίτες σχετικά με τα τεστ COVID-19, αφού οι καταιγιστικές πληροφορίες έχουν επιφέρει αυτονόητα έντονο προβληματισμό σχετικά με το σύστημα υγείας...



της χώρας μας. 

Όπως σε αναφέρει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου επιδιώκοντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο δίνοντας ταυτόχρονα και οδηγίες κατεύθυνσης :

1) Η μοναδική και αξιόπιστη εργαστηριακή διάγνωση του νέου Κορονοϊού, με βάση το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, γίνεται με τη μέθοδο PCR.

2) Κάθε λήψη δείγματος γίνεται ΜΟΝΟ από ιατρό ειδικότητας, που εμπλέκεται άμεσα στην διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου (Παθολόγος, Γενικός Ιατρός, Πνευμονολόγος, Παιδίατρος, ΩΡΛ, Εργαστηριακοί Ιατροί)

3) Οι ιατροί που επιθυμούν τη παροχή του τεστ, πρέπει να καταθέτουν γραπτό αίτημα στον ΙΣΚ με όλες τις προδιαγραφές, ο οποίος με τη σειρά του ενημερώνει τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

4) Οι πολίτες που ενδιαφέρονται για το τεστ, να ερωτούν τον ιατρό τους για την αξιοπιστία των τεστ και να ζητούν το γραπτό έγγραφο, που τους έχει χορηγηθεί από τον ΙΣΚ.

Σε περίπτωση αλλαγής οδηγιών και τακτικής από το Υπουργείο Υγείας θα υπάρξει άμεση ενημέρωσή σας. 
Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας οφείλει πρωτίστως να διαφυλάξει τα συμφέροντα των μελών του, αλλά και να προασπίσει τους πολίτες, ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας.