28 Μαρ 2020

Όλες οι λεπτομέρειες για το 1ο βεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Κορινθία


Πριν από δύο ώρες έγινε γνωστό, πως διαπιστώθηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Κορινθία. Πρόκειται για έναν 25χρόνο που ήλθε από το Λονδίνο την Πέμπτη και είχε ήπια συμπτώματα της ασθένειας...

Η οικογένειά του διαμένει στην Αθήνα.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κορίνθου μαζί με την μητέρα του για να κάνει το τεστ, ενώ άγνωστοι ακόμα παραμένουν οι λόγοι που δεν παρέμεινε σε καραντίνα, σε κάποιο ξενοδοχείο που έχει οριστεί στην Αττική για τους Έλληνες που επιστρέφουν από χώρες του εξωτερικού. Καθώς επίσης ερώτημα υπάρχει και στο  γιατί ο νεαρός δε έκανε το τεστ σε νοσοκομεία αναφοράς. 

Να σημειώσουμε πάντως, πως  ο 25χρονος παρέμεινε στο ένα εκ των δυο  isobox που διαθέτει για τον σκοπό αυτό το Νοσοκομείο Κορίνθου  καθ όλη την διάρκεια της παραμονής του μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα  και δεν εισήλθε καθόλου μέσα στο Νοσοκομείο. 

Όταν διαγνώστηκε θετικός, υπήρξε η εκτίμηση εφόσον παρουσίασε ήπια συμπτώματα, να μεταφερθεί σε καραντίνα στο εξοχικό του, που βρίσκεται στο Λουτράκι.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε και η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας από τον διοικητή Γρηγόρη Καρπούζη και ο νεαρός ασθενής φυλάσσεται διακριτικά καθώς εκ του νόμου δεν του επιτρέπεται η έξοδος μέχρι να υπάρξει ιατρική γνωμάτευση πως επήλθε ίαση. 

Η είδηση όπως ήταν φυσικά θορύβησε όλη τη Κορινθιακή κοινωνία, αν και ήταν πλέον αναμενόμενο πως αργά ή γρήγορα θα ακουγόταν ένα τέτοιο νέο. 

Το ότι το πρώτο κρούσμα στο νομό είναι εισαγόμενο, δηλαδή δεν ζει εδώ και δεν φαίνεται να συναναστράφηκε  με κανέναν,  ίσως είναι το  παρήγορο της υπόθεσης.