1 Μαρ 2020

Δυναμική και μαζική αντιφασιστική πορεία και συγκέντρωση στην Μυτιλήνη


Η συγκέντρωση και πορεία που οργανώθηκε αυθόρμητα στην Μυτιλήνη και αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη, απέδειξε, ότι η Λέσβος είναι και θα παραμείνει γη αντιφασιστική. 


Να δώσουμε πρώτα το ρεπορτάζ
Αντιπροσωπεία της δυναμικής πορείας, στην οποία συμμετείχαν αναρχικοί, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, του σωματείου βάσης εργαζομένων σε ΜΚΟ, κάποιοι  Συριζαίοι και αρκετός “χύμα” κόσμος (φυσικά όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις απουσίαζε το ΚΚΕ) συναντήθηκε με τον Λιμενάρχη του νησιού.

   Τον κατηγόρησαν για ολιγωρία και ότι δεν απέτρεψε τα αίσχη που έγιναν σε βάρος μεταναστών και προσφύγων που προσπάθησαν να εισέλθουν στο νησί.
   Αυτός τους απάντησε, ότι με τις δυνάμεις που διαθέτει, έκανε ότι το καλύτερο δυνατόν και το τελευταίο 24ωρο έχουν τακτοποιηθεί σε δομές του νησιού 376 νεοεισερχόμενοι πρόσφυγες. Τους διαβεβαίωσε, ότι το ίδιο θα συμβεί και μ’ αυτούς που υπήρχαν στο λιμάνι της Θερμής.

Μετά την συνάντηση με τον Λιμενάρχη οι αντιφασίστες επέστρεψαν στην πλατεία της Σαπφούς, όπου συνεχίζει να συγκεντρώνεται κόσμος.

Εδώ να προσθέσουμε κάποια πράγματα, για να τα βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους. Οι κάτοικοι της Λέσβου, που χυδαιολογούν και τραμπουκίζουν τους πρόσφυγες, που προσπαθούν να αποβιβαστούν στο νησί, δεν είναι παρά λίγες δεκάδες, αρκετοί όμως για να δώσουν τον τόνο που θέλουν να προβάλλουν τα ΜΜΕ.

Αυτοί που συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Θερμής δεν ξεπερνούσαν τους 30, ενώ η Πανλεσβιακή κινητοποίηση που επιχείρησαν γνωστοί ακροδεξιοί κύκλοι του νησιού, για να εξαπολύσουν πογκρόμ κατά νεοαφιχθέντων προσφύγων, αλληλέγγυων και δημοσιογράφων που καλύπτουν τα γεγονότα, περιορίστηκε και πάλι στους “γνωστούς” στην κοινωνία της Λέσβου, «αγανακτισμένους πολίτες».

Ολοι αυτοί (μαζί με κάτι παρασυρμένους χουλιγκάνους ανεγκέφαλους πιτσιρικάδες), που με την ανοχή των αστυνομικών, έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους τους δρόμους που οδηγούν προς την Μόρια και κάνουν face control, σε όσους προσπαθούν να πλησιάσουν στον καταυλισμό που μένουν οι πρόσφυγες–μετανάστες, δεν ξεπερνούν τους 100.

Η κατάσταση στο νησί παραμένει εκρηκτική και είναι πιθανόν να βγει εκτός ελέγχου, ειδικά αν η αντίδραση των αντιφασιστών σταματήσει να περιορίζεται σε ειρηνικές πορείες ενάντια στα ακροδεξιά στοιχεία που εξαπολύουν τα ρατσιστικά τους πογκρόμ.

Από κει και πέρα οι εικόνες και τα δημοσιεύματα που κάνουν τον γύρο του κόσμου και εκτός των άλλων δείχνουν  φασιστοειδή να τραυματίζουν στο κεφάλι Γερμανό δημοσιογράφο του τηλεοπτικού δικτύου ZDF, να προπηλακίζουν την επικεφαλής του γραφείου Λέσβου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και να τραμπουκίζουν φραστικά τον Γιώργο Χρηστίδη, ανταποκριτή του Spiegel στην Ελλάδα, εκθέτουν διεθνώς την κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

ΠΗΓΗ: vathikokkino.gr