4 Φεβ 2020

Εξασφαλίζονται τα δικαιώματα και οι περιουσίες των δημοτών με την κύρωση των κοινοχρήστων χώρων- Νέο ΦΕΚ φέρνει ο Παπακυριάκος


Μερικές φορές η ίδια ζωή δίνει τις καλύτερες απαντήσεις. Και όταν αυτές έχουν σωστό timming τότε δεν χρειάζεται να αναλύσεις τις άναρθρες κραυγές του προηγούμενου Σαββατοκύριακου, αλλά κι ενός διαστήματος που έχει στιγματιστεί για κραυγαλέα αντιπολίτευση ,δίχως όρους και..φραγμούς.Απλά ανακοινώνεις τους καρπούς της δουλειάς σου.
Έτσι, σήμερα ήρθε αυτή η "Κύρωση κοινοχρήστων χώρων σε δρόμους που έχουν παραχωρηθεί με συμβολαιογραφική πράξη μετά το 1985" 


Άλλη μία επίπονη και μακρά διαδικασία εξασφάλισης των δικαιωμάτων και των περιουσιών των δημοτών του Δήμου Βέλου Βόχας στέφθηκε με επιτυχία πριν λίγες μέρες.
Πρόκειται για την κύρωση κοινοχρήστων χώρων, η οποία, αρχής γενομένης από την Κοινότητα Κρηνών, εγκρίθηκε από την αποκεντρωμένη και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.
Πρακτικά η διαδικασία που ήδη ολοκληρώθηκε για τις Κρήνες και θα ακολουθήσει το Κοκκώνι και άλλες κοινότητες του Δήμου μας, επιτρέπει στα οικόπεδα που λόγω του νόμου ΄΄Μπιρμπίλη΄΄ είχαν χάσει την οικοδομησιμότητά τους και την αξία τους να την αποκτήσουν εκ νέου.

Είναι άλλη μία δικαίωση για το Δήμαρχο και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου που επί σειρά ετών (από το 2014) ξεκίνησαν από τους πρώτους στη χώρα μας τις διαδικασίες για τη λύση αυτού του τόσο σοβαρού προβλήματος.
Είναι δεδομένο ότι ο Δήμος μας θα συνεχίσει να κινείται με την ίδια σοβαρότητα, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα σε όλα τα σοβαρά ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, μακριά από λαϊκισμούς, εμπάθειες και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και να είστε σίγουροι ότι οι δικαιώσεις θα έρθουν αργά ή γρήγορα, η μία πίσω από την άλλη.