4 Φεβ 2020

Ο πιο θανατηφόρος ιός είναι ο καπιταλισμός


Παρακολουθώντας την παγκόσμια υστερία που προκαλεί ο κάθε νέος ιός (όπως τώρα ο κορωνοϊός), σκέφτομαι, τι καλά που θα ήταν, αν είχε ληφθεί τόσο σοβαρά η εξάπλωση του θανατηφόρου και καταστροφικού ιού, που λέγεται καπιταλισμός. 


Δεν πρέπει να έχει υπάρξει πιο θανατηφόρος ιός από τον καπιταλισμό (με εκατοντάδες πολέμους και με τα θύματα να μην σταματούν ποτέ), ενώ ο καπιταλισμός οδηγεί στην καταστροφή του πλανήτη και της ανθρωπότητας.

Ο καπιταλισμός είναι ο μόνος ιός, που έγινε σχεδόν παντού δεκτός με ενθουσιασμό.

Ο καπιταλισμός είναι το σύστημα που κατάφερε να αναγκάσει ακόμα και τα συστήματα, όπως ο υπαρκτός σοσιαλισμός, που δημιουργήθηκαν για να τον αντιμετωπίσουν [και δεν θα υπήρχαν ποτέ, αν δεν υπήρχε ο καπιταλισμός (δεν θα υπήρχε η κομμουνιστική θεωρία, αν δεν υπήρχε ο καπιταλισμός)] να χρησιμοποιήσουν τα δικά του όπλα για να τον πολεμήσουν και, φυσικά, να ηττηθούν.

Και βέβαια, ο καπιταλισμός δεν εξαπλώθηκε μόνο σε μερικές δεκάδες χώρες, ούτε είχε ως θύματα μερικές εκατοντάδες ανθρώπους.

Ο καπιταλισμός έχει ριζώσει σε όλο τον πλανήτη και πνίγει από τη ρίζα οτιδήποτε προσπαθεί να του αντισταθεί.

Τώρα πια, δεν μπορεί να μπει σε καραντίνα όλος ο πλανήτης.

Η ευκαιρία χάθηκε, όταν ο καπιταλισμός εξαπλωνόταν μέσα σε χαρές και πανηγύρια. Και εκατομμύρια πτώματα. Άλλων.
Σήμερα είναι ο καπιταλισμός που πουλάει τρόμο και υστερία στους πολίτες-καταναλωτές, για να καταναλώνουν ακόμα περισσότερο.

Καθώς μαζί με τον καπιταλισμό εξαπλώθηκε και η ηλιθιότητα, κανείς δεν προσέχει τα χιλιάδες καθημερινά θύματα των καπιταλιστών-ιμπεριαλιστών· όχι, όλοι διαβάζουν για τους 300 νεκρούς από τον κορωνοϊό.

Είναι ο καπιταλισμ-ιός ηλίθιε!

(Και τον γουστάρεις τρελά. Που σε πεθαίνει κάθε μέρα!)


ΠΗΓΗ: pitsirikos.net