20 Φεβ 2020

Απροστάτευτοι «προστατευόμενοι» και «φυγάδες»


H υπόθεση της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Νovartis, από τη σύστασή της και μόνο, ως προσπάθεια να μετατραπούν οι κατήγοροι σε κατηγορούμενους, δοκιμάζει τη λογική. Πόσο μάλλον το θρίλερ των τελευταίων 48 ωρών με τους προστατευόμενους μάρτυρες. 


Το γεγονός ότι οι μεθοδεύσεις δημιουργούν μείζον ζήτημα καταστρατήγησης νόμων και διάκρισης των εξουσιών, ενδεχομένως ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά θεσμών, που μπορούν να διασώσουν τη συνταγματική τάξη. Ότι η Ελλάδα εκτίθεται διεθνώς, ως χώρα που δεν διασφαλίζει στοιχειώδεις αρχές του κράτους δικαίου, δεν φαίνεται να πτοεί ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, που συνεχίζουν να κινούνται αδίστακτα, με βασικό κίνητρο την εργαλειοποίηση της Προανακριτικής προκειμένου να συγκαλυφθούν  οι ευθύνες πολιτικών προσώπων και να τιμωρηθούν όσοι μίλησαν.

Σε επίπεδο πολιτικό όμως, η κυβέρνηση της ΝΔ ενώ απειλείται με διεθνή διασυρμό, σύρεται σε αυτή την υπόθεση από την εμμονή του Αντώνη Σαμαρά για την προσωπική του ματαιοδοξία και ικανοποίηση. Η κατάσταση πάντως είναι ήδη οριακή, παρά τα επικοινωνιακά σόου που στήνονται κάθε βράδυ την ώρα των δελτίων ειδήσεων έξω από τη ΓΑΔΑ, ως επίδειξη δύναμης σε βάρος προστατευόμενων αλλά... "απροστάτευτων" μαρτύρων, που τα βάζουν με όλο το πολιτικό και επιχειρηματικό κατεστημένο.

Η ΕΛΑΣ από την πλευρά της, εν μέσω παρατυπιών στην κλήση, αναζητεί δύο άτομα, των οποίων (θεωρητικά) δεν γνωρίζει ούτε το όνομα ούτε τη διεύθυνση και μεταθέτει την ευθύνη στις εισαγγελικές αρχές. Ο δε βουλευτές που πιέζουν για την επίσημη αποκάλυψη των μαρτύρων, που ουδεμία σχέση έχουν με το αντικείμενο της προανακριτικής, ανοίγουν το δρόμο, για να ακολουθήσει η εξόντωση  και ο παραδειγματισμός τους.

Οι μάρτυρες κρύβονται προσπαθώντας να γλιτώσουν σαν σκηνικό από ταινία, από κάποιο δικαστικό θρίλερ, που όλο και περισσότερο προσομοιάζει με τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης "πιθανολογώντας" σε συνέντευξη την υποτιθέμενη ταυτότητα του προστατευόμενου μάρτυρα και απειλώντας τον σε ζωντανή μετάδοση, τον χαρακτήρισε "φυγά". Προφανώς, γιατί δεν γνωρίζει, ότι ο "φυγάς" της ομώνυμης ταινίας, κατά διαβολική σύμπτωση, στο τέλος αποκαλύπτει τη μαφία των φαρμακευτικών...

ΠΗΓΗ: https://tvxs.gr