3 Ιαν 2020

Δήμος Βέλου Βόχας : Ποιοι τον θέλουν Άγρια Δύση; - της Τζένης Σουκαρά



Δεν ξέρω τι συμβαίνει,εκεί, στα εδάφη του δήμου Βέλου Βόχας. 
Έχω την αίσθηση πως κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί πως έχουν τελειώσει οι εκλογές.

Έχω την εντύπωση πως ακόμα κάποιοι " το παλεύουν" να εκλεγούν δήμαρχοι...


 ενώ η κάλπη έχει ανοίξει μήνες πριν και έχει εκλέξει και με διαφορά τον Αννίβα Παπακυριάκο.

Έχω την άποψη πως αυτή "η φασαρία", η άκαιρη, η χωρίς ουσία, σε λίγο καιρό θα καταλαγιάσει γιατί έχει αγγίξει τα όρια της γραφικότητας. 

Και επειδή, όποιος επιθυμεί να διεκδικήσει την δημαρχία μετά απο 4 χρόνια θα πρέπει να αποδείξει πως θέλει να είναι δήμαρχος και όχι σερίφης καλό θα είναι να δείξει  επαρκώς και ουσιαστικώς τις ικανότητές του ως σύμβουλος της αντιπολίτευσης.Αναφέρομαι σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά. 


Όλα αυτά γράφονται, γιατί όλο το τελευταίο διάστημα παρακολουθώ τα του δήμου Βέλου Βόχας μαζί και με όλες τις σκηνές Αγριας Δύσης. 


Διάβασα το ρεπορτάζ της "Γνώμης Πολιτών" και του "Κorinthia.net" για την άρνηση της αντιπολίτευσης στο θέμα της σύστασης του Γενικού Γραμματέα του δήμου. 

Μια θέση η οποία όπως διαπιστώνουμε και απο άλλους δήμους είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στην διοίκηση του δήμου. 

Δεν έχω αντιληφθεί γιατί αρνήθηκαν οι σύμβουλοι.
Είναι μια θέση κατά την οποία ο δήμαρχος ορίζει ποιον θέλει να την αναλάβει και επομένως  είναι σημαντική, αλλά θα κριθεί και  για αυτή την επιλογή του. 
Δεν έχω επίσης καταλάβει τους λόγους που οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης λίγους μήνες μετά απο τις εκλογές και την επανεκλογή του Παπακυριάκου για τρίτη συνεχή θητεία , επιθυμούν να τον βαλουν με την πλάτη στον τοίχο, ακυρώνοντας του κάθε πρωτοβουλία. Γιατί;

Επί της ουσίας γίνεται προσπάθεια να ακυρωθεί η λαική εντολή, η οποία επιβάλλει στον Αννίβα να συνεχίσει το έργο του. Γιατί; 

Εαν κάποιος εξετάσει πώς αντιδρούν οι άλλες μειοψηφίες των γειτονικών δημοτικών συμβουλίων στο θέμα, έστω, του γραμματέα, θα καταλάβει το κλίμα που επιχειρείται στοχευμένα να επιβληθεί.

Και αν αδικώ επι της παρούσης την μειοψηφία του δήμου Βάλου Βόχας με το σχόλιό μου αυτό, πιστεύω ακράδαντα πως η ίδια αδίκησε τον εαυτό της μην αφήνοντας έναν δήμαρχο να πάρει την ευθύνη για την επιλογή ενός κορυφαίου συνεργάτη του.