17 Δεκ 2019

Θεοδωρικάκος: «Μοντέλο συναίνεσης και στο νομοσχέδιο για το διαχωρισμό αρμοδιοτήτων Αυτοδιοίκησης, Περιφερειών και κράτους»


Το μοντέλο που ακολουθήθηκε στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού πρόκειται να ακολουθήσει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος και στη σύνταξη του νομοσχεδίου που θα αφορά το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων μεταξύ κράτους, Αυτοδιοίκησης και Περιφερειών.


Το ανακοίνωσε στην παρέμβασή του στην εκδήλωση για τα «7α Βραβεία Αυτοδιοίκησης», που οργάνωσε η Ένωση Δημάρχων Αττικής και η ΠΕΔΑ και στην οποία τιμήθηκαν πρόσωπα και φορείς που προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες στην Αυτοδιοίκηση και στο Κοινωνικό σύνολο.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι θα ζητήσει τις απόψεις των φορέων και των κομμάτων πριν από τη σύνταξη του νομοσχεδίου, επιδιώκοντας την ευρύτερη συναίνεση που μπορεί να υπάρξει καθώς σε τέτοιου είδους ζητήματα τα κόμματα πρέπει να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Αναφερόμενος στον ΦΙΛΟΔΗΜΟ Ι,  ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε ότι κανένα έργο δεν πρόκειται να χαθεί καθώς θα ενταχθούν στο νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΥΠΕΣ που θα ανακοινωθεί σύντομα και θα έχει πραγματικούς πόρους.