11 Νοε 2019

Τα εν οίκω στον δήμο- Της Τζένης Σουκαρά



-- Η αστυνομία κάνει "ντου" και προβαίνει σε συλλήψεις στον καταυλισμό των Εξαμιλίων. Αυτά τα "ντου" πολύ τα χαίρεται η κοινή γνώμη και είναι αλήθεια πως έχει κάνει αρκετά "ντου" και έχει συλλάβει πολλούς.




Με τέτοια φόρα που έχει πάρει "λογικά" θα ελαχιστοποιηθούν σε κάποιους μήνες και τα περιστατικά παραβατικότητας. Η όχι; 



- Αγχωμένος ο Χρυσοχοίδης με το προσφυγικό κύμα. Έχω την αίσθηση  πως έχει αγχωθεί περισσότερο με τους γουρουνοφάγους της παράταξης ..


- 'Ετσι είναι ο Έλληνας και κυρίως ο μεταΈλληνας.

Πηγαίνει στην Ιερατική , την παραλία της Κορίνθου, και βλέπει την μουσουλμάνα με την μπούργκα να κάνει μπάνιο και σκέφτεται η "χορτάτη" Κορίνθια : Αφού οι δικές τους γυναίκες είναι ντυμένες,εμάς θα μας βλέπουν γδυτές και εύκολες και θα μας ρίχνονται. (πραγματικό το ..ρεπορτάζ)

Αυτά είναι! Να νιώθεις Ζωή Λάσκαρη στην δύση σου!


- Και απο την άλλη περνάς το απόγευμα, μόλις βραδιάσει απο την ανοιχτή δομή, και δεν διακρίνεις ίχνος φωτός. Όλα στο σκοτάδι. Όλα στην σιωπή και στο φόβο, του ανοχύρωτου, του προσωρινού.Λες και πρέπει να κρύψει κάτι αυτή η πόλη .


-Ευτυχώς που δεν είναι μόνο η δομή.Σκοτεινή είναι παντού η Κόρινθος και επομένως δεν κάνει διακρίσεις.Πήγαινε στην Ποσειδωνία, περπάτησε μέσα στο κέντρο, ημέρες που δεν είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα και θα συναντηθείς με  την "σιωπή" φωτός.Μαθαίνω όμως πως η νέα δημοτική αρχή ετοιμάζεται να φωτίσει την πόλη και αυτό είναι σημάδι αισιόδοξο και συνεπές των προεκλογικών δεσμεύσεων! 


- Αυτά γίνονται στην "πάνω Κόρινθο" ..Για την οποία ο Περιφερειάρχης προσδοκά ακόμα πως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα του παραχωρήσει χώρο για να πάει τις υπηρεσίες στο στρατόπεδο.

Ποιος το πιστεύει άραγε αυτό;


- Στην "κάτω" Κόρινθο διαγραμμίσεις, κλαδέματα, καθαριότης. Ο Νανόπουλος 'έχει βάλει στοίχημα με τον εαυτό του πως τούτη η πόλη θα καθαρίσει θέλει δεν θέλει.

Προβλέπω πως όταν  έρθει το μηχάνημα που θα ξεπλένει τα πεζοδρόμια  θα γίνει δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους απο τους Κορινθίους. Τέτοια απελπισία είχαμε.


- Και απο την άλλη υπάρχουν κάποιοι που σηκώνουν το φρύδι διαβάζοντας τούτα και σχολιάζουν πως δεν υπάρχει λόγος να πανηγυρίζει κανείς για τα αυτονόητα. Απόλυτα σωστό, θα σου πω,αλλά αν είναι να τονώσουμε το ηθικό και η προσπάθεια να ενταθεί, τότε να πούμε ένα μπράβο στα συνεργεία και στους επιτελάρχες!