11 Νοε 2019

Το "παιχνίδι του πνιγμού" και η υποκρισία μιας προβληματικής κοινωνίας


Το "παιχνίδι του πνιγμού" ήλθε και μας σόκαρε ως κοινωνία. 

Στο άκουσμα πως κάποιος έφηβος κινδύνεψε, οδηγήθηκε στο Παίδων..


απο ένα παιχνίδι περίεργο, επικίνδυνο και γενικώς ύποπτο όσον αφορά τις προθέσεις, τις κινήσεις και τα κίνητρα ,τάραξε και δημιούργησε αμηχανία σε σχέση με τις ευθύνες εκπαιδευτικών αλλά και κηδεμόνων. 

Και τρελάθηκε διπλά και τριπλά η κοινωνία  όταν έμαθε πως υπάρχει και άλλο περιστατικό, αυτό ενός κοριτσιού που ανέβασε τον στιγμιαίο  πνιγμό του στο διαδίκτυο. 

Και κατόπιν το ρεπορτάζ μαρτυρά πως το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στο συγκεκριμένο γυμνάσιο, αλλά και σε δημοτικό σχολείο της λουτρόπολης .Και τότε φυσικά δεν αναρωτιέσαι τι συμβαίνει στο Λουτράκι, αλλά θεωρείς βέβαιο πως για να συμβαίνουν όλα αυτά στο Λουτράκι το παιχνίδι αυτό έχει εξαπλωθεί επικίνδυνα και επομένως αυτό και μόνο κτυπάει σήμα κινδύνου. 

Η κοινωνία ανασκουμπώνεται. Καθηγητές και γονείς επαγρυπνούν, περιπολούν. 

Μπαίνουν μέσα ειδικοί ,ψυχολόγοι και προσπαθούν να "σπάσουν" αυτή τη νοσηρή πρόθεση και επιθυμία. 

Περιττό να σημειώσουμε πως συμπεριφορές που έχουν να κάνουν με επαρχιωτισμό, που μιλά για στιγματισμό  της περιοχής και διόγκωση του θέματος έχουν να κάνουν με την αντίδραση μιας ήδη προβληματικής κοινωνίας.
Και δυστυχώς τα πρώτα σημάδια αυτό δείχνουν. Ελπίζουμε τα σημάδια αυτά να μην καθορίσουν και την διαχείριση του θέματος .

Τζ. Σουκ.