18 Απρ 2016

Σε φάση ανάδρομη - Γράφει η Τζένη Σουκαρά


 
Καλημέρα μας!

Πες μου, σε παρακαλώ πατριώτη!

Κυκλοφορεί κανένας πλανήτης ανάδρομος τούτη την εποχή κι έχει χαθεί το τόπι;
Να το εξηγήσω, έστω, αστρολογικώς βρε παιδί μου! Να πω, δεν βαριέσαι!
Ο διερχόμενος επισκέπτης, έστω και με την όπισθεν, θα εξέλθει από το δικό μας...



ατμοσφαιρικό πεδίο...και θα ισιώσουμε ο λαός!

Τι διαπραγμάτευση είναι  αυτή; 
Τι πόκερ για δυνατούς είναι τούτο; 
Τι στριμωξίδι περίεργο;

Μέχρι ευθείας παρενοχλήσεως, δηλαδή!

Θα μου πεις, μην πας και συναναστρέφεσαι αγάπη μου σε ύποπτα μέρη! Αφού δεν είσαι δυνατός λύτης! Τι  δουλειά έχεις εσύ, Ευκλείδη μου, στο «Ουάσιγκτον κλάμπ»;

Δεν ξέρω, ποιο «κλαμπ» σε προσγείωσε σε αυτά εδώ τα χώματα, αλλά μόνο για λαγός στιφάδο παραδομένος και έτοιμος για την θυσία μοιάζεις! Το κοκοράκι του μαλλιού σου το αντελήφθη πριν από εσένα για σένα και χαμήλωσε! Με τέτοιο απαγορευτικό βλέμμα εισέρχεσαι στα θηρία;

Σε παίρνει μυρωδιά ο Σόιμπλε, ταλαίπωρε και κάνει παιχνίδι!

Κι εκεί που σε έχουν βάλει ανάσκελα  στο τραπέζι με τα κρόμμυα τριγύρω, δηλώνεις με αποφασιστική φωνή και βλέμμα έντρομου τσαλαπετεινού  εις τους Έλληνας δημοσιογράφους: “Tώρα αρχίζει η διαπραγμάτευση!»

Να το ξέρω, να πάω για μπάνιο, τώρα που ζέστανε ο καιρός! 


Και τόσο καιρό τι κάνεις με τους φραπέδες ανά χείρας και το λάπτοπ στην πλάτη, Ευκλείδη, που μόνο το όνομα έχεις και ουχί την χάρη ;
Εκτός εάν έχεις "άλλη χάρη" και σιγοντάρεις την Κριστίν, η οποία προβλέπει λήξη εργασιών κατά τον Ιούλιο και μας βλέπω όλους τους ταλαιπωρημένους, εγχώριους και πρόσφυγες, να λιαζόμαστε στην Ομόνοια και να αποδειπνούμε έξω απο το Σύνταγμα!

Ο Αλέξης πάντως επιμένει, πως το Πάσχα θα έχουμε τα συχαρίκια! Πάρε την Βιργινία Λεούση, Αλέξη, γιατί εκτίθεσαι για μια εισέτι φορά!

Στο εσωτερικό της χώρας τώρα ο Μητσοτάκης κάνει ριζικές ανατροπές στο κόμμα του! Αλλάζει έπιπλα, κουρτίνες, τα κάδρα των προέδρων όμως ποτέ. Σκέφτεται, μάλιστα, να θέσει πάνω από την κεφαλή του και αυτά των αντιπροέδρων για να κοιμάται ήσυχος!

Αλλάζει κουπ στο μαλλί και πληροφορίες θέλουν, σε κουρείο του Κολωνακίου να δοκιμάζει χωρίστρες!

Η πρώτη βαθειά μεταρρύθμιση!

Και κατόπιν η μεταρρύθμιση της «ουράς»! Τουτέστιν Σταύρος ο εύκολος, Φώφη η πολυλογού και Λεβέντης ο Νέστωρ ! Με αυτά και με εκείνα το κάδρο της νέας εποχής έρχεται πατριώτη! Της νέας μνημονιακής κυβέρνησης !


Της οποίας τα αντανακλαστικά τα βλέπεις καταγεγραμμένα στο βλέμμα του Κυριάκου, του Σταύρου και του Λεβέντη! Η μετεξέλιξη του Ευκλείδη ένα πράγμα!

 Κι επειδή έζησες τον έρπη του Αλέξη, τον τρόμο του Ευκλείδη και το απλανές του Φλαμπουράρη ..μην μου πεις, πως εγώ ΔΕΝ  σε προειδοποίησα!