18 Απρ 2016

Λεύκτρο - Σπάρτη : Ο δρόμος έχει την δική του ιστορία και ερμηνεία. Της Τζένης


Με αρκετά ταρατζούμ και πολλλά ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,  ο νέος αυτοκινητόδρομος Λεύκτρο - Σπάρτη  παραδόθηκε  στην κυκλοφορία σήμερα  και αναμένεται να αποτελέσει δίαυλο ανάπτυξης της Λακωνίας με εισροή εμπορικού και τουριστικού συναλλάγματος.Καλά πατριώτη, κράτα και μισό καλάθι! Η ζωή και η οικονομία θα το δείξουν! 


 
Στο κάδρο όλοι! Άπαντες! Ο υπουργός Χρ. Σπρίτζης μετά του γενικού γραμματέως του Γ. Δέδε -με βλέμμα ευθυτενές- πιο δίπλα και με το βλέμμα εκ διαμέτρου αντίθετο με την παρούσα "κυβερνητική εξουσία", για λόγους πολλούς και ποικίλους, γνωστούς αλλά και πολύπλοκους, ο Περιφερειάρχης Π. Τατούλης μετά του μεταφορικώς "δεξιού χεριού" του ,την αντιπεριφερειάρχη  "τα πάντα όλα" κ. Ντίνα Νικολάκου συμπαρίστατο των εγκαινίων του αυτοκινητοδρόμου, οι οποίοι  μετά προσοχής καιροφυλαχτούσαν για οιαδήποτε "παραφωνία" ενδεχομένως ακουστεί στον λόγο του υπουργού περί του έργου.

Τι να πει και ο Σπρίτζης πατριώτη μου; 
Δικό του είναι το έργο; Όχι! 

Πώς να πει ότι είναι του αντιπάλου που είναι και παρών; Τα κάνουν αυτά οι πολιτικοί στην πολιτική; Όχι! Και ποιος ο ρόλος του γενικού του γραμματέως που ήταν και υποψήφιος Περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχης κτλ; Και άραγε ποιος ο πατήρ ,ποιος ο οραματιστής και ποιος εκείνος που το έκανε μετά απο 11 χρόνια ;

Επομένως  «Τέτοια έργα δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση αλλά στους πολίτες» είπε ο υπουργός και καθάρισε με την ιστορία, αλλά και με τον λαό που τελευταίως τα επικροτεί όλα τούτα τα λαοφιλή!

Και εαν θεωρήσει κανείς ότι τα παραπάνω αρκούσαν στους παρευρισκομένους θα σας απαντήσω "οχι!" διότι δεν είχε μιλήσει ο Πέτρος!

Ο οποίος έμπλεξε περίτεχνα την δαιδαλώδη διαδρομή του έργου τούτου με το προσωπικό του όραμα- το οποίο συνδιαμορφώθηκε με τον τότε υπουργό Γ. Σουφλιά και τον επίσης υπουργό Γ. Λαμπρόπουλο- το οποίο πολλοί είχαν χαρακτηρίσει "ονειρο θερινής νυκτός".

Συμπέρασμα ελαφρύ: Να λοιπόν που και τα όνειρα των θερινών νυκτών πραγματώνονται ακόμα και όταν αργούν! 

Θα μου πεις ότι όταν ήταν υπουργός Υποδομών  ο Σουφλιάς για επικοινωνιακούς λόγους τότε, είχε εξαγγείλει τόσους αυτοκινητοδρόμους σε  όλη την Ελλάδα που και αυτοί κουραστηκαν να πάνε και να ρθούνε!Ποιος το έπαιρνε σοβαρά;

Συμπέρασμα της ημέρας   : Μετά απο 11 χρόνια η Λακωνία βγαίνει απο το περιθώριο! ( Για δες καιρό που διάλεξε η δόλια Λακωνία να μετατραπεί σε δυναμικό παράγοντα ανάπτυξης!)

Συμπέρασμα επιστημονικό: Σχετικά με την πατρότητα ; Αυτή αναζητάται ! Το "παιδί" εδώ και 11 χρόνια πέρασε σε ξένα χέρια!

Στην πολιτική σημασία έχει το αποτέλεσμα και όχι η πρόθεση.

Ευτυχώς που σε πάσης φύσεως εκλογές ο λαός δεν δίνει πλέον σε αυτά σημασία.

Την "Ελλάδα εργοτάξιο που πήγαινε με χίλια" την ξεπέρασε ο Έλληνας  και την ξεπληρώνει απο την εποχή Σημίτη...

Συμπερασμα τελικό: Γι αυτό ταγοί του τόπου " δεν μασάμε"!