5 Ιουν 2016

Νόβακ Τζόκοβιτς: ΘΡΥΛΟΣ!!!

 Στη γειτονιά των Θρύλων του αθλήματος ανήκει και τυπικά ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στο Rolad Garros, συμπληρώνοντας το Grand Slam καριέρας!!!

 Ακόμα πιο γερά στη διεκδίκηση του άτυπου τίτλου του "Greatest Of All Time", μπαίνει ο Νόβακ Τζόκοβιτς...

Ο μακράν καλύτερος τενίστας των τελευταίων πέντε χρόνων, κατέκτησε το μοναδικό κάστρο που αντιστεκόταν όλα αυτά τα χρόνια στο άθλημα και έγινε μόλις ο 8ος τενίστας όλων των εποχών (4ος στην Open Era) που συμπληρώνει το Grand Slam καριέρας, έχοντας πλέον και τα τέσσερα Majors στην κατοχή του.

Μάλιστα, ο πανίσχυρος Σέρβος αυτή τη στιγμή έχει τον τίτλο του πρωταθλητή και στα τέσσερα Grand Slam (Wimbledon 2015, US Open 2015, Australian Open 2016, French Open 2016) κάτι που έχει να συμβεί από το 1969 και τον Ροντ Λέιβερ!!

Ένα φανταστικό επίτευγμα που προσπάθησαν να πετύχουν τόσο ο Ράφαελ Ναδάλ όσο και ο Ρότζερ Φέντερερ, χωρίς όμως επιτυχία...

Το ιστορικό, αυτό, επίτευγμα ήρθε μετά από μια σπουδαία εμφάνιση του Τζόκοβιτς στον τελικό του Παρισιού κόντρα στον Άντι Μάρει, με τον Νόλε να  ανασυγκροτείται μετά το προβάδισμα του αντιπάλου του και να φτάνει σε μια ξεκάθαρη νίκη με 3-6, 6-1, 6-2, 6-4 επί του Σκωτσέζου.

Αυτός είναι ο 12ος Grand Slam τίτλος του Τζόκοβιτς (6 Australian Open, 2 Wimbledon, 3 US Open, 1 Roland Garros), στην 4η συμμετοχή του στον τελικό του Παριζιάνικου Major (20 συμμετοχές σε τελικούς Grand Slam), μετά τις δύο ήττες από Ναδάλ και Βαβρίνκα.

Στο τρίτο του championships point, ο Τζόκοβιτς σωριάστηκε στο έδαφος και λίγο αργότερα, μετά από μια θερμή αγκαλιά με τον Μάρει στο φιλέ, ζωγράφισε μια καρδιά στο χώμα δείχνοντας τη μεγάλη αγάπη του για το γαλλικό κοινό και αναγκάζοντας τον Γκούγκα Κουέρτεν να δακρύσει (είχε κάνει κάτι παρόμοιο μετά τον 3ο συνεχόμενο τίτλο του στο Παρίσι ο Βραζιλιάνος).

"Είναι η κορυφαία στιγμή της καριέρας μου" είπε αμέσως μετά ο Τζόκοβιτς...

Ο 29χρονος Σέρβος, με εξαίρεση το εναρκτήριο σετ του τελικού, ήταν πολύ ανώτερος απ'τον Μάρεϊ και είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς.

Πιο σταθερός, πιο ψύχραιμος, πιο αποφασιστικός και πιο πειθαρχημένος από τον αντίπαλό του, ο Τζόκοβιτς κατάφερε γρήγορα να ανεβάσει το επίπεδο του παιχνιδιού του μετά από ένα πολύ μέτριο, για τα δεδομένα του, πρώτο σετ και με τη συμπλήρωση τριών ωρών αγώνα, σφράγισε την ιστορική νίκη του, απέναντι σε έναν από τους κορυφαίους αντίζηλούς του.

Ήταν η 24η νίκη επί του Μάρει σε σύνολο 34 συναντήσεων (24-10) και η 5η σε εφτά αναμετρήσεις σε τελικό Grand Slam (5-2).

"Ευχαριστώ όλους τους φίλους και την οικογένειά μου που βρέθηκε εδώ. Είναι ευχαρίστησή μου να παίζω μπροστά σε ένα τέτοιο κοινό. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Νόβακ, το αξίζατε. Αυτά που έχει πετύχει ο Νόβακ τους τελευταίους 12 μήνες, είναι απίστευτο. Είναι εκπληκτικό επίτευγμα, να έχει στην κατοχή του και τα τέσσερα Grand Slam. Είναι κάτι σπάνιο στο τένις. Έχει να συμβεί πολλά χρόνια και θα χρειαστούν πολλά ακόμη για να ξαναγίνει. Είστε τυχεροί όσοι βρεθήκατε εδώ. Είμαι υπερήφανος που ήμουν μέρος αυτού του αγώνα. Συγχαρητήρια Νόβακ" είπε στη συγκινητική του ομιλία ο Μάρεϊ.

Απο την πλευρά του, ο Νόλε είπε:

"Συγχαρητήρια για το τουρνουά. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Είναι ευχαρίστησή μου να παίζω μαζί σου και να μοιράζομαι αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές. Κάποιος πρέπει να χάσει και σου εύχομαι να κρατήσεις αυτό το σπουδαίο τρόπαιο στο μέλλον. Συγχαρητήρια και στην ομάδα σου, κάνετε εξαιρετική δουλειά. Ευχαριστώ την οικογένειά μου, την ομάδα μου, τις αγάπες μου. Μπορώ να μιλάω μέχρι αύριο για εσάς. Σας ευχαριστώ που με βοηθάτε όλο αυτόν τον καιρό".