3 Ιουν 2016

Ο Καμμένος, ο Σαμαράς και το στρατόπεδο της Καλαμάτας


Λουκέτο σε αχρείαστα στρατόπεδα προανήγγειλε ο Πάνος Καμμένος ως δημοσιονομικό ισοδύναμο για την διάσωση των ειδικών μισθολογίων των ένστολων. Άλλα έλεγε, όμως, πριν από δύο μήνες....


Οπως υποστήριξε ο υπουργός Αμυνας, σε παρέμβασή του στην Βουλή, την Πέμπτη 2 Ιουνίου, και προς απάντηση της κριτικής του Γιάννη Κουτσούκου, τα χρήματα για να σωθούν τα ειδικά μισθολόγια θα ληφθούν από εξοικονομήσεις και προανήγγειλε ότι θα κλείσει όλα τα στρατόπεδα!

"Δεν απειλείται η Καλαμάτα από τον Ομέρ Βρυώνη για να έχει στρατεύματα που φυλάνε το γραφείο του κ. Σαμαρά», είπε, ενώ τόνισε πως «δεν χρειάζεται να πληρώνουμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να εξυπηρετηθούν τοπικά συμφέροντα».



Ωστόσο, πριν από δύο μήνες, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας έλεγε ακριβώς τα αντίθετα, στην Καλαμάτα.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του υπουργού Εθνικής Άμυνα, Πάνου Καμμένου, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Χρήστο Βαΐτση, πραγματοποιήθηκαν στην Καλαμάτα, τον Μάριτιο του 2016, εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της αποτίναξης του τουρκικού ζυγού.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι θα παραμείνει το στρατόπεδο στην Καλαμάτα αλλά όλοι θα υπηρετούν και στην παραμεθόριο.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε τότε την εξής δήλωση:

"Το πρωί είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τις Μονάδες της Πολεμικής μας Αεροπορίας και να δείξουμε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η Καλαμάτα για τις Ένοπλες Δυνάμεις του τόπου. Για την Πολεμική Αεροπορία, είναι το Κέντρο Εκπαίδευσης όλων των Ικάρων και των Ανθυποσμηναγών και όχι μόνο των Ελλήνων. Ήδη, φιλοξενούμε Ικάρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση τους οποίους εκπαιδεύει η Πολεμική Αεροπορία. Στόχος είναι οι μονάδες εκπαίδευσης να ενισχυθούν και με άλλα εκπαιδευτικά αεροσκάφη και να μετατρέψουμε την Καλαμάτα σε ένα μεγάλο Κέντρο Εκπαίδευσης της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Αυτό είναι μία πολιτική απόφαση μετά από πρόταση της Ηγεσίας της Πολεμικής Αεροπορίας η οποία θα πραγματοποιηθεί άμεσα.
 

Επειδή ο κ. Δήμαρχος ανησυχούσε σε σχέση με τη μονάδα του Στρατού, η μονάδα του Στρατού θα παραμείνει στο στρατόπεδο, αλλά όπως αντιλαμβάνεστε δεν είναι δυνατόν η Καλαμάτα να έχει πληρότητα 400% στο Πεζικό και ο Έβρος να έχει 20% και 30%. Θα παραμείνει με τις απαιτούμενες δυνάμεις, οι οποίες χρειάζονται για να λειτουργεί το στρατόπεδο".