25 Απρ 2016

Οδός "Roger Federer"

Ακόμα μια φορά οι Ελβετοί τιμούν τον Roger Federer. Αυτή την φορά έδωσαν το όνομα του κατόχου 17 Grand Slam τίτλων, στον δρόμο όπου χτίστηκε το εθνικό κέντρο τένις...


της χώρας, με τον βασιλιά να δηλώνει στα ελβετικά μέσα ενημέρωσης αρκετά συγκινημένος.

Την περασμένη Πέμπτη ο Roger Federer παρέστη στην πόλη Biel, εκεί μάλιστα που είχε κάνει ο ίδιος τα πρώτα βήματά του ως τενίστας, με σκοπό να κόψει την κορδέλα στην εκδήλωση, που θα εγκαινίαζε τον δρόμο με το όνομα του. 

Ο 34χρονος, μαζί με τον πρόεδρο της ελβετικής ακαδημίας τένις Rene Stammbach, αλλά και τον δήμαρχο Erich Fehr, ήταν αρωγοί στην αναδιαμόρφωση αλλά και επέκταση του νέου προπονητικού κέντρου, που θα ανοίξει τις πόρτες του το 2017 και το οποίο στεγάζεται πλέον πάνω στον δρόμο "Roger-Federer-Alle".

"Είμαι πολύ συγκινημένος", είπε ο Roger Federer στους δημοσιογράφους που παρευρέθησαν στην τελετή. "Ελπίζω να δούμε μελλοντικούς πρωταθλητές να βγαίνουν από αυτές τις ακαδημίες".

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά, που ένας δρόμος πήρε το όνομα του Ελβετού υπερπρωταθλητή, καθώς είχε τιμηθεί το 2012 και στην γερμανική πόλη του Halle για την αναγνώριση της επιτυχίας του στο χορτάρινο τουρνουά του Gerry Webber Open, εκεί όπου έχει κατακτήσει περισσότερους τίτλους από κάθε άλλο τουρνουά (8 στον αριθμό).