7 Μαρ 2016

Για το καθημερινό μασκαραλίκι...ασκήσεις θάρρους! της Τζένης Σουκαρά




Ετοιμάζονται οι μεγάλες  πόλεις , οι κωμοπόλεις οι λουτροπόλεις και τα χωριά, για την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς!Πυρετώδεις οι ρυθμοί,ενημερώνουν τα διαγγέλματα των αρχόντων! .....
 
 
Η ελληνική Περιφέρεια επιστρατεύει όλες τις δυνάμεις και την περιορισμένη φαντασία της.. για να εμπλουτίσει την μεγάλη παρέλαση που θα λάβει χώρα στους κεντρικούς δρόμους των πόλεων και στα κακοτράχαλα μέρη των απανταχού δημοτικών διαμερισμάτων ..
Σε επανάληψη θα τελεστεί ο βλάχικος γάμος ,η τράτα μας η κουρελού,ενώ θα αποθεωθεί το λίκνισμα των απανταχού Βραζιλιάνων  που ξέμειναν εδώ στην Ψωροκώσταινα...
Άρματα ,στολές σερπαντίνες και κομφετί προσδοκά η ύπαιθρος να της ανεβάσουν την διάθεση ,γιατί τελευταίως η αδρεναλίνη έχει ανέβει στα ύψη κι αναζητά την εκτόνωση ..Πιο κει οι καραβανιές των προσφύγων και τα σισίτια .Και οι μουσακάδες των γιαγιάδων πάνε κι έρχονται στους δυστυχείς και κουρασμένους αντικαθιστώντας τις ΜΚΟ και τα άλλα συναφή.
Πρόσφυγες και μετανάστες ! Χερσαία και θαλάσσια σύννορα. Φράχτες και κόκκινες ζώνες .Ανθρωπισμός ή οριοθέτηση γραμμών για εθνική ασφάλεια;

Νέος εμφύλιος προ των πυλών. Ο οποίος διασπάται σε πολλά μέτωπα! Μασκαράς και αυτός, βλέπεις.
Πέραν του συνήθη και καταγέλαστου εθνικού εμφύλιου των γηπέδων ,πάμε στον εμφύλιο των συνδικαλιστικών οργανώσεων, κατόπιν σε εκείνον των ευεργετών έναντι  των δοσίλογων, μετά των υπαλλήλων "των ρετιρέ" έναντι εκείνων των υπογείων, των δημοσίων υπαλλήλων έναντι των  των ιδιωτικών ,των νομοταγών πολιτών έναντι των φοροφυγάδων  ,τώρα και ο εμφύλιος των λαοπλάνων έναντι των ρεαλιστοπολιτικάντιδων, των πατριωτών που εξοβελίζουν γουρουνοκεφαλές στους προσφυγικούς καταυλισμούς έναντι σε των υποστηρικτών τη ηλιοθεραπείας των ‘μουσαφίριδων’ στην πλατεία Συντάγματος και των μουσακάδων των γιαγιάδων που καλοδέχονται στο μεγάλο λιμάνι τους πρόσφυγες για να εξασφαλίσουν μια θέση στον Παράδεισο.
 Καρναβαλιστείτε γιατι χανόμαστε! Καρναβαλιστείτε κι όχι κανιβαλιστείτε παρακαλώ! Δεν είναι ώρα !
 Αυτό  επιδιώκουν ,το φροντίζουν και το περιθάλπτουν με στροργή ,εκείνοι που σχεδιάζουν τις τύχες μας..
Καρναβαλιστείτε γιατί χανόμαστε κι αφήστε τα καρναβάλια της κάθε πόλης να αυτοσχεδιάσουν,να εκφραστούν ..Αφήστε τα εσείς οι νέοεισερχόμενοι άρχοντες να απειθαρχήσουν στις νέες σας εντολές ,να σηκώσουν την σημαία του τόπου τους ,να σηκώσουν  δικό τους τσαρούχι!
Καρναβαλιστείτε γιατί χανόμαστε!
Εκτονωθείτε παντοιοτρόπως μέσα στα πλαίσια του κομφετί και της σερπαντίνας!
Βγάλτε την γλώσσα σε όλους τους μασκαράδες της καθημερινότητας!
Έχεις λόγους πολλούς να τους χλευάσεις, αναγνώστη μου ! 
Να τους σούρεις τα εξ αμάξης!
 Η ζωή μας μαζεύτηκε, ζάρωσε ,στριμώχτηκε μέσα στην ανασφάλεια και στην αβεβαιότητα ενός μέλλοντος ζοφερού!
Η ζωή μας φόβισε ,μας έκανε άτολμους και φοβικούς . Η "στροφή" τούτη μας δυσκόλεψε ,μας τρόμαξε και πονήρεψε κάποιους!Η ζωή μας μέσα σε ένα τεράστιο
hot spot δεν της λές και ευάερη και ευήλια ζωή.
Μια κοινωνία ζαλισμένη  από τον  τρόμο στη γωνία, ανοίγει δρόμο σε εκείνους που ορέγονται ανατροπές περίεργες. 
Ένας λαός μουδιασμένος ,είναι ένας λαός ακίνδυνος και χειραγωγούμενος !Ένας λαός αδιάφορος,είναι ένας λαός απαίδευτος ,ένας λαός οκνηρός!
Δοκιμάζουν τις αντοχές μας οι μασκαράδες της καθημερινότητας.
Δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά μας ,τις σταθερές μας..
Γι αυτό ,αναγνώστη μου, βάλε την μάσκα,ως πρώτη άσκηση θάρρους!
Θυμήσου όλα τα μικρά και τα μεγάλα κάγκελα που σου έβαλαν και τον φαρισαισμό που αντίκρισες σε όλες τις εκδοχές του μικρόκοσμού σου!
Θυμήσου πόσοι τυχάρπαστοι προσπαθούν  να σε ευνουχίσουν!
Τώρα λοιπόν,βάλε την μάσκα ως πρώτη άσκηση θάρρους .Βούτηξε στης αποκριάς το Μασκαραλίκι ..
Πες το πρώτο σου "όχι " και σχημάτισε το πρώτο σου μεγάλο βήμα κόντρα στο ρεύμα !