23 Φεβ 2016

Τουρίστες σκότωσαν μωρό δελφίνι για μια selfie!

Ένας όχλος τουριστών που περικύκλωσε ένα μωρό δελφίνι για να πάρει selfies, κατάφερε να σκοτώσει το άτυχο θαλάσσιο θηλαστικό. Το περιστατικό έλαβε χώρα σε παραλία της...


Αργεντινής, όπου η μακρά παραμονή του μωρού δελφινιού έξω από το νερό είχε ως συνέπεια το θάνατό του από αφυδάτωση. Τα δελφίνια μπορεί να έχουν πνεύμονες όπως τα θηλαστικά της στεριάς και όχι βράγχια όπως τα ψάρια, αλλά ζουν στο νερό, γιατί εκεί προστατεύονται από την ηλιακή ακτινοβολία και τη ζέστη.

Όταν απομακρύνονται από το νερό, ειδικά σε τόσο νεαρή ηλικία, ο θάνατος είναι θέμα χρόνου. Το παχύ και λιπαρό δέρμα που τα διατηρεί ζεστά στο ψυχρό νερό δεν μπορεί να προλάβει την αφυδάτωση του οργανισμού τους στη στεριά. 
Το νεαρό δελφίνι υπέφερε στα χέρια των ασυνείδητων και αναίσθητων τουριστών και τελικά πέθανε. Το νεαρό δελφίνι γνωστό και ως δελφίνι του ποταμού Λα Πλάτα (Franciscana) ανήκει σε ένα σπάνιο είδος, που ενδημεί στα ανοιχτά των ακτών της νοτιοανατολικής Νοτίου Αμερικής. Τη φωτογραφία από το τραγικό περιστατικό, που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα, έλαβε και ανάρτησε στο διαδίκτυο ο Hernan Korea.



ΠΗΓΗ: perierga.gr