21 Νοε 2015

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ Σ.Ε.Φ


ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ- ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ 

Αφετηρία οργανωμένου, συλλογικού διαλόγου μεταξύ των μελών και των φίλων της Λαϊκής Ενότητας (διαλόγου ανοιχτού στην κοινωνία, τα κινήματα και...


 όλους τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες) αποτελεί η διήμερη Πανελλαδική Σύσκεψη, που αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η διαδικασία του δημόσιου διαλόγου θα ολοκληρωθεί με την Ιδρυτική Συνδιάσκεψη της Λαϊκής Ενότητας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2016. 

Στην Πανελλαδική Σύσκεψη συμμετέχουν εκατοντάδες αντιπρόσωποι τοπικών και κλαδικών επιτροπών της Λαϊκής Ενότητας, εργατικών και νεολαιίστικων σχημάτων και πολιτικών οργανώσεων, απ' όλες τις περιοχές της χώρας. Στο πλαίσιο της Σύσκεψης θα πραγματοποιηθούν συνεδριάσεις των θεματικών ομάδων για θέματα εργατικής πολιτικής, δικαιωμάτων, αυτοδιοίκησης, αγροτών, ενέργειας, συνδικαλισμού, εκπαίδευσης και εξωτερικής πολιτικής. Την εισήγηση του προσωρινού, Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας θα παρουσιάσει ο επικεφαλής του σχήματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος, με αφορμή τη σημαντική αυτή διαδικασία, έκανε την παρακάτω δήλωση: 

“Η Πανελλαδική Σύσκεψη της Λαϊκής Ενότητας θα αποτελέσει άλλο ένα βήμα στην πολιτική και οργανωτική της συγκρότηση και κυρίως ένα ουσιαστικό βήμα στη μεγάλη πολιτική αντεπίθεσή της για να ηττηθεί η μνημονιακή καταιγίδα που πλήττει τη χώρα.

Η Λαϊκή Ενότητα μπορεί να μη μετέχει στη Βουλή.

Συμβαίνει, όμως, το εξής φαινομενικά παράδοξο: Μια πολιτική παράταξη που είναι εκτός Βουλής, να αποτελεί την πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση αλλά και τη μόνη αξιόπιστη και ρεαλιστική αντιμνημονιακή δημοκρατική εναλλακτική λύση για τη χώρα.

Πιστεύουμε, ότι η Πανελλαδική μας Σύσκεψη το Σαββατοκύριακο θα ενισχύσει σημαντικά την προσπάθεια μας και την πολιτική και λαϊκή δυναμική μας, παρά το γεγονός ότι έχουμε να αντιπαλέψουμε «θεούς και δαίμονες» και οπωσδήποτε το σιωπητήριο και την εμπάθεια των συστημικών μέσων ενημέρωσης.

Είμαστε όμως αισιόδοξοι, διότι αισθανόμαστε ηθικά και πολιτικά δικαιωμένοι και γιατί αγωνιζόμαστε στην πρώτη γραμμή με σημαίες τη δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία, την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη με δικαιοσύνη, ενάντια στη λιτότητα, τη φορολεηλασία, το ξεπούλημα της χώρας και την εθνική υποτέλεια”.