25 Σεπ 2015

Νικητής το νέο (του Αλέξη) με τη φωνή του Αντρέα! Της Τζένης Σουκαρά

Mε ήλιο μας βρήκαν οι εκλογές, με βροχές και πλημμύρες μας αντάμωσε η νέα κυβέρνηση και ο νέος πρωθυπουργός, που είναι ο παλιός νέος και ωραίος!
Έτσι, να αλλάζουμε  διάθεση και εικόνα εμείς οι άστατοι!
Να μετακινήσουμε λίγο το παλιό, να έλθει να μας βρει το νέο και γνωστό και να ενσωματώσει τους προσφάτως κυβερνητικούς  γνώριμους με αλλαγή στο μαλλί μετά από έμπνευση του κουρέως!...

Να πάρεις τον Καμμένο αγκαλιά την ώρα της «κόκκινης φιέστας» και να σείονται τα αριστερά ιδεολογήματα! Έρχεσαι, αγαπητέ μου, από τα  αριστερά στο κέντρο της πίστας κι ο ευτραφής τρέχει να σε ανταμώσει από την άααλλη άκρη και η νέα εθνική συμφιλίωση επιτυγχάνεται, ενώ η παλιά τα βράδια κόβει βόλτες ανήσυχη στα μνήματα!
Μη μιλάς, μην αντιδράς και μην ανασαίνεις, γιατί θα έλθει και άλλο δημοψήφισμα: «Ελληνικέ λαέ θέλεις εμένα ή και πάλι μήπως εμένα;» Κατάλαβες; Ακόμα και η αποχή τον αγάπησε και εκείνος έτοιμος είναι να ζητήσει επιβεβαίωση και πάλι! Αρχίζω και πλήττω με την ανδρική ανασφάλεια!
Μια χώρα σε στοπ καρέ! Αυτό είμαστε!
Που είχαμε μείνει σκηνοθέτα; Στον Αλέξη που  ζητούσε εκλογές! Στον λαό που του έκανε νάζια και στον Βαγγέλα που μιλούσε στο φιλότιμο του καταπονημένου Έλληνα! Κάνε μοντάζ αγαπητέ γιατί πάω για μπάνιο σήμερα και θα επανέλθω στην καταμέτρηση!
Τι; Δεν χρειάζομαι ; Και ποιος χρειάζεται εάν δεν χρειάζομαι εγώ; Ο Λέβέντης; Ποιος θα ψηφίσει αγαπητέ; Το υπόλοιπον; Ποιος θα μετρήσει; Η κάλπη η ιδία; Σαν δεν μου τα λέτε καλά οι νεωτεριστές!
Και οι εκλογές της δεύτερης ευκαιρίας πραγματοποιήθηκαν. Σαν τις εκπτώσεις! Ανάλογα το σκόντο ερχόταν και το ποσοστό! Όσο – όσο και όχι πόσο! Το «πόσο» καταφτάνει αρχές Οκτώβρη!
Και το μοντάζ της 25ης Γενάρη επετεύχθη μετ’ ευφημισμών και πλήρους ακριβείας! Μπράβο στη\ μονταζιέρα ,εύγε στην αποχή που βγάζει κυβερνήσεις εμπιστοσύνης και ελπίδας! Μπράβο και στα exit polls που κράτησαν συντροφιά στην κάλπη την μοναχική και επιτέλεσαν έργο θεάρεστο!
Έλα να αλλάξουμε το παραμύθι αρχηγέ μου! Απόψε θα σου υπογράψω εγώ το μνημόνιο μήπως και δεν το εφαρμόσεις γιατί είσαι κι εσύ λίγο ασταθής και ατίθασος! Θα λάβεις το μήνυμα «Χτύπα κι άλλο θα το αντέξω!» να τρελαθεί η κοινωνική Ευρώπη που «ξεσηκώθηκε εν αδίκω», να γελάσει το χειλάκι της δικαιωμένης Μέρκελ  και οι podemos να αλλάξουν αφήγημα γιατί μας κούρασαν πολύ με τα «πώς» και τα «γιατί;» και μας γέμισαν και με άγχος!
Και μετά, λέει, από σκληρή διαπραγμάτευση με τον ελληνικό λαό, να αναγεννηθεί ο έρπις σου  ξανά, τα σχολειά να διαδηλώνουν στους δρόμους ζητώντας εκδρομή, κι εσύ στις Βρυξέλλες να σκίζεις τα μνημόνια που ο λαός υποστήριξε! Νεωτερισμός υψίστου επιπέδου! Σύγχρονο Κούγκι! Σου λέει κάτι; Για σκέψου το την ώρα που θα λαμβάνω τον ΕΝΦΙΑ μήπως και τον γλυτώσω!
Ξεμπερδέψαμε με το παλιό πατριώτη! Πάρ’ το απόφαση! Τι απέμεινε; Το νέο με φωνή Αντρέα και  πάω ευθύς αμέσως  για τρισάγιο, γιατί έχω ανατριχιάσει σύγκορμη και φοβάμαι τις επισκέψεις τα βράδια..
Κατά τα άλλα..
Το νέο υπουργικό συμβούλιο συνεστήθη με όλη την ομάδα της επιτυχίας αλλά μετακινημένη σε άλλα χαρτοφυλάκια, γεγονός που αποδεικνύει πως α) όλοι όλα τα μπορούν, β) Δεν έχουμε άλλους μας τελειώσανε γ) δεν θα πλήξουμε σίγουρα στο προσεχές διάστημα δ) Η ομάδα από την επίθεση το έριξε στην άμυνα και στη «σιγουράτζα».
Βλέπεις ο νέος μαθαίνει από τους παλιούς!  Να τα λέμε και  αυτά!
Τι μου λες;
Ο Φίλης στο Παιδείας ; Η χαρά του δεκαπενταμελούς! Ο Πελεγρίνης υφυπουργός; Η αυτοέκφραση της μάθησης!
Εκείνος που ΔΕΝ μπόρεσε πατριώτη μου και κρίθηκε ως ανεπαρκής, ως φαίνεται, είναι ο Παναγιώτης Νικολούδης  ο οποίος από τις πρώτες κιόλας επίσημες δηλώσεις, είχε βάλει τον πήχη πολύ ψηλά.
Φαίνεται ότι ο μετεκλογικός πήχης χαμηλώνει για να μπορέσει αγάπη μου να βηματίσει σε γνωστά μονοπάτια η χώρα. Πού θα πάμε οι καινούργιοι; Σε αχαρτογράφητα νερά; Άντε να βρεις τώρα έμπειρο ελεγκτικό προσωπικό!
Άσε εκεί την σκιά του ενόχου να σέρνεται εφιαλτικά στα πλακόστρωτα  να έχει ο λαός να αναθεματίζει εκείνους τους παλιούς που ήπιαν στην υγειά του κορόιδου!
Και που λες.. κάπως έτσι  η σημαία κατά της διαφθοράς από σήμερα κυματίζει μεσίστια καθότι και το υπουργείο αυτό μας τελείωσε !
Η στήλη, πάντως ,στέλνει συγχαρητήρια για την εύστοχη τοποθέτηση της κυρίας Φωτίου ως αρμόδιας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μετά από το επιτυχημένο προεκλογικό της εύρημα: Την μαρμελάδα της Θεανούς!
Όσο για εκείνους που σχολιάζουν τις υπουργοποιήσεις Μπόλαρη και Τσάκρη ως την δικαίωση του ΠΑΣΟΚ μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει την φωνή του Αντρέα, θα σας απαντήσω ό,τι και ο Λαλιώτης: «Κόψτε τα καλαμπούρια!» Το ΠΑΣΟΚ είναι της Φώφης! Τελεία και παύλα!

aixmi.gr