18 Φεβ 2014

"Πώς καταντήσαμε λοχία; Ποιος είμαι εγω ποιος είσαι εσύ" - Της Τζένης Σουκαρά


Ο Φλεβάρης κι αν Φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει....έλεγε η γιαγιά μου !
  Και τούτος ο Φλεβάρης είπε να το πάρει αλλιώς, ευελπιστώντας να κατευνάσει τα πνεύματα ,τις ορέξεις ,τα τεχνάσματα ..


Να γεμίσει η ατμόσφαιρα ευωδιές ,να οξυγονωθεί ο νους γιατί ...έχω την αίσθηση πως η τρελλή αποκριά θα φτάσει μέχρι το Πάσχα σε τούτα εδώ τα μέρη. 

Πώς ακριβώς να αφομοιώσω η ανυποψίαστη τα δυο δελτία τύπου με τα πεντέμισι εκατομύρια στην βαλίτσα για έργα που θα γίνουν στην Δυτική Κορινθία; 

Το ένα δελτίο, το προερχόμενο απο την Περιφέρεια, αναγγέλει τις υπογραφές, την θέληση και τόλμη του Περιφερειάρχου ο οποίος εβρέθη εκεί Παρασκευή μεσημέρι, δια να το πεί και να δωσει χειραψία και συγχαρητήρια για την τύχη τους στους δημάρχους της Σικυώνας και του Ξυλοκάστρου.Εκείνοι περιχαρεις ευχαριστούν!Τώρα πια μετά απο αυτήν την "βαλίτσα" μπορούν να εντάξουν στο προεκλογικό τους πρόγραμμα και στην προεκλογική τους μνημη, πως οι παρεμβάσεις στην  ΠΕΟ Κορίνθου Πατρών απο Κιάτο μέχρι όρια νομού έγιναν  με τις ευλογίες  της Περιφέρειας. 

Στην ουρά του δελτίου τύπου επισημαίνεται πως "ναι! πράγματι καπου εκεί ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Δέδες".


Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, καταφθάνει μακρόσυρτο δελτίο τύπου της αντιπεριφερείας το οποίο με πάσα λεπτομέρεια, σχεδόν εφιαλτική, καταγράφει πώς και τι πρόκειται να συμβεί στην Κορινθία ,στην ΠΕΟ.,προσθέτοντας άλλες δυο σοβαρές ειδήσεις σχετικά με το ΚΥ Γκούρας αλλά και για την απόρριψη του λατομείου στα Πιτσά.Ρούμπος!
Τα χαμόγελα των δημάρχων Κλαδούχου και Σταματόπουλου "παγωμένο στοπ καρέ" και το βλέμμα αμήχανο "πέρα δώθε". Ο Περιφερειάρχης απουσιάζει απο το δελτίο τύπου (κάπου πράγματι θα πήγε εκείνη την ώρα) μέχρι να βγει και το βίντεο το οποίο πιστοποιεί το γεγονός (πως μάλλον απουσίαζε)! 

Η πατρότης των έργων επανέρχεται δριμύτερη και σε αυτήν εδώ την αντιπαράθεση! 
Και δεν θέλω να πω ψέμα αλλά νομίζω πως η πατρότης δεν έχει καμία διάθεση να τοποθετηθεί ,καθότι Φλεβάρης και κάνει σκι στην Ζήρεια. 

Η πατρότης των έργων δεν έχει ουδεμία διάθεση να μιλήσει μου φαίνεται, και θα αφήσει την μητρότητα να τοποθετηθεί υποκειμενικά να δώσει βάση στην εντοπιότητα! Μάνα είναι,  ό,τι θέλει κάνει! 

Ο πατέρας βλέπεις κάνει πού και πού νερά!

Κι ενώ συλλογίζομαι όλα τούτα η πρόσκληση για κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην ΠΕ. Κορινθίας  μέσα στο τρελλό καρναβάλι με θορυβεί!

Μέσα στο κομφετί και στην σερπατίνα ,στην καραμούζα την γαλαζοπράσινη θα πούμε καλή χρονιά!!!!
 
Θα μου πεις σε τούτα εδω τα μέρη κόβεις Βασιλόπιτα μέχρι την Σαρακοστή και αντιπαρέρχομαι.

Ποιος θα την κόψει; Ερωτώ! Θα υπάρξουν δυο μαχαίρια; Δυο βασιλόπιτες; Δυο ραντεβού; Δυο ανακοινώσεις ; Δυο φλουριά; Δυο δώρα;
Ενδιαφέρον και πρωτότυπο! 
Πόσες φορές θα ακούσω τα έργα; Πόσες φορές θα ακούσω το πλήθος να χειροκροτά; Πού θα κοιτούν οι σύμβουλοι; Οι γραμματείς ; Οι Φαρισαίοι; Ο δήμαρχος; Ο συνυποψήφιος του που δεν έχει ανακοινώσει; 

"Πώς καταντήσαμε λοχία; Ποιος είμαι εγώ ποιος είσαι εσύ;" ...που έλεγε και ένα αλησμόνητο  τραγούδι.


Η απάντηση σε λίγο....