7 Δεκ 2013

Σταθερά πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, αυξάνει τη διαφορά του με τη Ν.Δ.


Σταθεροποιείται στην πρώτη θέση και αυξάνει τη διαφορά σε όλο και περισσότερες δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως δείχνει και η νέα μέτρηση της εταιρείας Pulse, όπου αποτυπώνεται καθαρό προβάδισμα με διαφορά 2,5 μονάδων από τη Ν.Δ.
Με βάση την έρευνα, στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,5% και ακολουθεί η Ν.Δ. με 20%, ενώ
 
 τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 11,5%. ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή ενισχύονται εις βάρος της Ν.Δ.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 25% από 24,5% στην προηγούμενη έρευνα (12 Νοεμβρίου) και ακολουθεί η Ν.Δ. με 22,5% από 24% στην προηγούμενη μέτρηση. Η Χρυσή Αυγή στο 13% από 11,5% σύμφωνα με τη μέτρηση της 12ης Νοεμβρίου. Στην 4η θέση το ΠΑΣΟΚ με 7,5%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 4,5% και η Δημοκρατική Αριστερά με 3%. Οι αναποφάσιστοι φθάνουν στο 11% από 10% στην προηγούμενη μέτρηση.

Το ΚΚΕ εξακολουθεί να κινείται σε υψηλότερα ποσοστά από τα εκλογικά του, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και τους Ανεξάρτητους Ελληνες, που καταγράφουν σημαντικές απώλειες σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου του 2012. 

Τα παραπάνω οδηγούν σε διεύρυνση της διαφοράς μεταξύ των δύο πρώτων, υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, με τη Χρυσή Αυγή να παραμένει στην τρίτη θέση, ενώ το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να χάσει την τέταρτη.