10 Δεκ 2013

Εφοριακοί «τσεκάρουν» τις δηλώσεις υπουργών


Το τμήμα Εσωτερικής Ασφάλειας του υπουργείου ερευνά για τον εντοπισμό των υπαλλήλων αυτών, που είχαν πρόσβαση στο Taxisnet και τα υπόλοιπα συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.


Οι συγκεκριμένοι εφοριακοί «έκοβαν βόλτες», χωρίς να είναι στη δικαιοδοσία τους, στα στοιχεία φορολογουμένων ενώ άγνωστο παραμένει τι έκαναν με αυτά και αν ήθελαν να τα εμπορευτούν ή να τα χρησιμοποιήσουν για εκβιασμό.

Αξιοσημείωτο είναι πως οι «περίεργοι» εφοριακοί «τσέκαραν» τα φορολογικά στοιχεία και δεδομένα, ακόμα και απ’ την πιο απομακρυσμένη ΔΟΥ, φτάνοντας μέχρι και τους φακέλους των πολιτικών προϊσταμένων τους. Το μεγαλύτερο «ενδιαφέρον» επιδείχτηκε για τον ίδιο τον υπ. Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και έπονται οι Χρήστος Σταϊκούρας, Γιάννης Μαυραγάνης και Χάρης Θεοχάρης καθώς και βουλευτές.

Η έρευνα φέρεται να έχει ξεκινήσει πριν αρκετό χρονικό διάστημα μετά από ανώνυμες καταγγελίες και το πόρισμά της αναμένεται στο επόμενο χρονικό διάστημα. Οι «περίεργοι» εφοριακοί που θα εντοπιστούν απειλούνται με παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο ακόμα και με το ερώτημα της απόλυσης.